Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!










zaterdag 29 juni 2013

Jaja, kiezen is moeilijk!

 De granny shrug is bijna af. Alleen nog tijd vinden om de draadjes af te hechten. Heel veel draadjes af te hechten.
 Dat vind ik absoluut geen straf hoor, heerlijk in het zonnetje achter in de tuin.:)
Hieronder nog een foto waarop het net lijkt of alle draadjes al weg zijn, maar die zitten er nog zat aan hoor, verstopt onder de mouwen en aan de onderkant. ;) Maar hij is bijna af en de tutorial ook.


Maar nu zit ik dus met het volgende luxeprobleem. Wat zal ik nu eens gaan haken? Het leek me verstandig om uit te gaan van mijn voorraad, mijn stash op Ravelry. Heel overzichtelijk staan daar al mijn wolletjes op een rij te wachten tot ik er iets mee ga doen.

Wat dacht je van deze vierkante bloemengranny's in wit, lichtgrijs, donkergrijs en roodpaars? Patroon ooit van Picasa gedownload uit een Japans boek. Het lijkt me een heel leuk effect geven met die bloemetjes. Er is genoeg garen om er een superdeluxe shawl mee te maken.
Of misschien deze, de Porthole square. Lijkt me ook heel leuk en het proefje ging ook prima. Misschien met donkergrijs. Dit is wel de meest moderne granny die ik ken. Wordt leuk!!! De achterkant is ook leuk, dus dat opent perspectieven. Ik moet hier nog even over nadenken, want wat is nou leuk om hiervan te gaan maken? Of eigenlijk wat is het leukste!
 Ja en ik wil nog wat met de overgebleven granny's doen natuurlijk. Want restjes wil ik altijd opmaken, maar ik verzin wel wat hoor. :)

Maar het nadeel van rondneuzen op Ravelry is dat je er hele mooie patronen vindt... Zoals deze, Lacy Feather and Fan Pattern. Een zigzag haakwerkje maar dan met lacegaren. Het resultaat wordt een prachtige rode shawl, heel eenvoudig met een groots effect. Ja, deze wordt helemaal voor mij!
Dit zijn dus de haakwerkjes van dit moment. Ik hoop dat het een hele lange zomer gaat worden, met heel veel uren haakplezier (en breiplezier en quiltplezier en borduurplezier en verfplezier)!

maandag 24 juni 2013

Handwerkerig weer


Met dit weer is het goed handwerken. :) Nog een Tammy bag gemaakt als cadeautje. Samen met bloemen uit eigen tuin, want die zijn met die stortbuien anders toch zo weg. ;)

Roze ruitjes aan de binnenkant. Deze beugel heb ik vastgezet met nylon garen. Een idee van een andere Tammy bag blogger. Dat ging heel erg goed, die houden we erin. :)











Van de overgebleven anemoontjes heb ik een kleedje gehaakt. Nog niet geblockt, dat doe ik later nog wel eens.
Bedankt voor de leuke mailtjes over de anemoontjes. Ik zal een tutorial erop zetten over een klein poosje. Ook wil ik nog een tutorial maken voor het speldenkussen dat ik bij de paarse Tammybag gemaakt had. Het komt allemaal, maar deze week nog niet. ;)





 Want ik ben even druk met mijn granny's. Ik heb er nu genoeg gemaakt voor de shrug die ik ervan wil gaan maken. Shrug? Ja, twee mouwen aanelkaar zeg maar. Lijkt me heerlijk voor in de zomer. Die maak ik nu eerst af.

En tussendoor ruim ik wat dingen op. Zo heb ik tasbeugels, schilderijlijstjes e.d. die ik bij de kringloop gekocht heb, gesorteerd en netjes opgeruimd. Soms krijg je dan nog van dit soort borduurwerken erbij. Die zoom ik en die gaan in de was. Die moeten ook weer netjes gestreken en opgeruimd worden. Ik ben helemaal in de opruimmodus! Want als alles weer overzichtelijk opgeruimd is, komen vanzelf de plannetjes alweer op! :D

Het klettert hier tegen de ramen, gezellig! Ik ga weer bezig met mijn granny's!

vrijdag 21 juni 2013

Anemoontjestas



Ondanks alle hitte van de laatste tijd, heb ik natuurlijk niet helemaal stil gezeten. ;)
Dit zijn de anemoontjes die ik gehaakt heb van een knot Scheepjes Invicta Colour aangevuld met knotjes Nevada Socky/Pulli in koel beige.


Door het mooie kleurverloop krijg je een grote diversiteit aan kleuren, heel leuk om te doen.

 Om alle aan elkaar verbonden anemoontjes, heb ik stokjes gehaakt om er een tas van te maken, een breitas. :) Want de 'Eindeloze col' wordt nu wel heel erg groot en dit is een foto van het breiwerk plús alle knotjes garen waar ik mee werk. Zo kan ik het rustig meenemen.
De tasbeugels heb ik gekocht bij de kringloop. Die zaten aan een tas van 1,50. :) De rits komt uit een jasje, ook van de kringloop. Samen met een lapje van de markt ben ik heel tevreden!
Als er belangstelling is voor een tutorial, hoor ik het graag.



donderdag 13 juni 2013

Tammy bag bloghop, my turn


Thanks to Mme Samm, we had a very extensive pattern for a very fun and spacious bag, the Tammy Bag!
But let me start with my first attempt making a bag with a handle. ;)


Doesn't it look horrible? well, there was nothing wrong with te pattern,
it was just me, using way too much glue.
Ai.
Lesson #1: Use just a tiny bit of fabricglue.





But, as you can see, I managed. Thanks for all those pics in te Tammy Bag pattern!
They helped!








Bag #2.








I use it as my little every day bag in the car. Just the essentials. ;)



From the inner pockets of bag #1 (my unsuccesful attempt), I made this little heartpouch. It's just perfect in my second bag! :)


For bag #3, I had this little piece of cute fabric. I combined it with all sorts of red leftovers. I love Bambi. :)


I used a plushie for the picture, this bag will be a gift for someone special and I have no idea what it will be used for.







Last but definately not least, bag #4, the purple and green bag. 


My little bag with sewing and embroidery goodies. This one I won't give away, it's for personal use! :)


These are so my colors!










Two pics of the contence, for those who wanted to know what's in the little heartshape tin. ;)


With a little pincushion with a hole to put my scissors in. 

This was my little show of the Tammy Bag today. I hoped you enjoyed it. Take some time to visit the other Tammy bag creators today!

June 13th ( thursday)





woensdag 12 juni 2013

Tammy bag bloghop, het is zover!





Mijn laatste bloghop voor de vakantie:
De Tammy beugeltas!
Morgen mag ik die van mij al showen en ojee, er is nog geen foto gemaakt!! Dus ik hoop dat hier eindelijk wat zon komt. :)

Hier is de lijst met alle deelnemers voor alle dagen, ga eens langs, soms kom je op hele leuke sites!



June 12th  ( wednesday)
Inga 
                                                           
                                              
June 13th ( thursday)



June 14th ( friday)







 June 17th (monday)




June 18th (tuesday)






maandag 10 juni 2013

Ufo update-dag. Nieuw project


Dit is mijn 'Home street'. Het huis van mijn moeder en die van twee van mijn zusjes ernaast. Het is de bedoeling dat het een rijtje van vijf huizen wordt. Het huis van mijn moeder centraal en de huizen van haar vier dochters ernaast. Op deze manier kunnen we allemaal in één straat wonen. :)












Als eerste heb ik de achtergrond aangepakt. Wat vloeiende lijnen in verschillende lapjes. Flink strijken en dan lijkt het alweer een stuk beter. 











Daarna heb ik het huis van mijn zusje van lapjes opgebouwd. Die is af en zit nu ongeveer op de goede plek gepind. De precieze plek bepaal ik later wel, als alle vijf de huizen af zijn.
 


Nu ga ik aan mijn eigen huis beginnen en hoop dat klaar te hebben voor de volgende update. :)

woensdag 5 juni 2013

Eindeloze col deel 6 en 7


Ondanks het mooie weer, heb ik toch nog lekker aan mijn winterse 'Eindeloze col' gewerkt. Heel verslavend, al die verschillende motiefjes. :)


Hier is goed te zien dat de blokjes in recht en in averecht zijn gebreid.


Met de teltekening.


Omdat het er zo mooi bij past, ook alvast deel 7,


natuurlijk ook met teltekening. 
Hierna komen weer bloemen. Ben ik dol op. :)




zaterdag 1 juni 2013

Poeh, poeh!


Wat was het een drukte met die bloghop! Heel erg druk, maar ook heel erg leuk! Zoveel handwerksters met evenzo vele leuke handwerkblogjes om te bezoeken! Wow! 
Gelukkig was de nieuwe Quiltnieuws er, om even bij te komen. Maar toen zag ik die rood-witte quilt op de cover en was op slag verliefd! Het is de Cha-Cha-Cha gemaakt door Klazien Hoomans. Is het geen beauty? Ik vind hem geweldig! Al die ronde lijnen die je ziet met dit patroon! Maar nee, ik begin niets, echt niet!

Die tube is de textiellijm die ik net gekocht heb. Want ik ben alweer druk bezig voor de nieuwe bloghop: De Tammy bag! Natuurlijk weer eigenwijs een tasbeugel gekocht zonder gaatjes, vandaar die lijm. Preview? Ik zal eens een stukje foto laten zien. :)


Geen paars dit keer, maar een lapje dat al een poos lief naar me zat te lonken. :) Mooie beugel hé, heel modern. Maar ja, geen gaatjes en dus ga ik morgen proberen om de boel in elkaar te lijmen.  Gelukkig heb ik nog tot de 13de.. ;)


Als afleiding van al die drukte, vandaag naar de demo-dag bij Quiltpalace geweest. Zelfs tussen de middag was het er nog gezellig druk. 









Elly Prins liet prachtige voorbeelden van quilts met haar quiltwerk zien. Ook kon je er je quilt inleveren om te laten quilten. Zoveel prachtige quiltmotieven om te zien!










Agnes de Bruin showde de snelle flying geese techniek en Elni Langeveld deed voor hoe je op een eenvoudige manier apple-core patchwork aan elkaar kunt naaien.  
Leuk om te zien, immers alles wat met mijn hobby te maken heeft vind ik prachtig! :)


Maar vanavond toch maar weer aan mijn anemoontjes werken. Het gekleurde garen is bijna op, dus meer bloemen dan vanavond gemaakt zijn, worden het niet. Dat betekent dat ik nu dus moet verzinnen hoe ik er een tas van ga maken!
Lijkt me nu wel genoeg voor een update. Nog even bloghoppen, hier is de lijst met alle data. Voor wie mee wil hoppen. ;)


Dan nog even een lente foto, zon of geen zon, een merel op haar nest, is helemaal lente voor mij. Voorlopig wordt er niet gesnoeid in dit stuk tuin!