Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!










zaterdag 23 november 2013

Langzaam, heel langzaam


kom ik weer een beetje in mijn gewone doen na al dat opruimen. Zoveel spullen zijn door mijn handen gegaan en zoveel spullen verkocht of weggedaan (en nòg is mijn huis niet leeg!)
 Als voorbeeld van mijn hernieuwde ijver laat ik m'n nieuwste rolstoeltas zien. Een vrolijk geheel dacht ik zo. :)



Deze tas is helemaal gequilt en op maat gemaakt, met een ritssluiting en een grote flap. Hij heeft de grootte van een laptoptas met schouderband. Als extraatje heeft deze tas speciale lussen om aan de handvatten van de rolstoel te hangen. 
Ik ben er tevreden mee. :)



 Voor mezelf ben ik ook weer begonnen te breien. De BlackSpottedBlanket heeft al drie randen en de vierde is in de maak. Daarna kan ik hem eindelijk voeren en is hij af! Nog héél eventjes! Grappig dat de foto hier links en rechts van de tekst staat. :)

Na al dat opruimen en met het helpen verhuizen van volgende week, doe ik nog wat rustigjes aan. Ik zeg even nee tegen alles, nou ja bijna alles. ;)
Want zeg nou zelf, deze kerstboompjes zijn toch superschattig! Dus een klein wedstrijdje met een klein kerstboompje, daar moet ik toch wel even tijd voor vinden. Het is een gratis Ravelrypatroon van Sugar 'n Cream en het resultaat hoop ik binnenkort te laten zien.



Ondertussen heb ik al lekker verkocht op Marktplaats. Eerlijk gezegd had ik dat niet zo verwacht, maar het loopt echt lekker. De laatste handwerkboeken gaan volgende week in de shop. Nu heb ik er de Micro Stitch basting gun in gezet. Ik gebruik hem niet meer, misschien kan ik er iemand anders blij mee maken. :)


zondag 10 november 2013

November en nog steeds niet alles opgeruimd!





November is alweer lang en breed bezig. De tijd vliegt met al dat opruimen. Want nu mijn dochter ook aangestoken is met het opruimvirus, ben ik nog steeds bezig met bananendozen. Nog een maandje en dan is ze verhuisd. Wat zal mijn huis dan ontzettend leeg zijn. Misschien moet ik dan maar af en toe naar de kringloop om onze oude spulletjes nog eens terug te zien als ze tenminste nog niet verkocht zijn. Hier staat weer een kar vol afkomstig uit mijn huis, ja dat poppenhuis ook. Ik heb er nog een..


Ondanks dat ik erg weinig tijd heb om te handwerken, is mijn onderweg haakwerkje toch af gekomen. Half baby alpaca in bordeaux en half zijde in pink in een super eenvoudig waaierpatroontje. Warm en koel ineen.
Het grappige van deze tweekleurenshawl is, dat je hem op heel veel verschillende manieren kunt dragen. Deze shawl wilde ik nog blocken, maar ik draag hem eigenlijk al volop. Misschien in januari want ik denk dat hij er geblockt extra leuk uitziet!


Het nieuwe onderweg haakwerkje maak ik van twee kleuren sokkenwolletjes. 
Daarvan wilde ik een shawltje maken op de manier van de Spectra hieronder, 

maar dan gehaakt. Het idee met de bolletjes heb ik de afgelopen maanden ergens gezien in een Japans boek op een externe schijf, maar ik kan het niet terugvinden. Misschien heb ik het ook wel verwijderd. In ieder geval vond ik het wel grappig, maar hoe dat uitziet als het geheel langer wordt, dat wordt afwachten. Voorlopig zit dit in mijn tas als ik op pad ga. :)

Ondertussen gaat het opruimen van mijn eigen spulletjes ook nog steeds door. Deze week ben ik bezig wat van mijn hobbytijdschriften in Shop Gingini  te plaatsen.


Borduren, breien, haken, handwerken, knutselen, patchwork, naaien, van alles wat. Voor een euro per stuk zou ik ze toch kwijt moeten kunnen raken. :)


Ook heb ik nog de allereerste nummers van Handwerken zonder grenzen te koop. Ik moet nog even bedenken wat ik daarvoor wil vragen, maar het komt allemaal in mijn winkeltje


Heerlijk al die ruimte in mijn kasten!