Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 14 september 2013

Even alles weer op een rijtje! 


Ben weer terug op de basis hoor. Na een weekje vakantie met dagjes uit, zit ik weer heerlijk thuis. Wel met de voetjes omhoog, want wat heb ik een kilometers gemaakt! Ja, ik heb ook over dit bruggetje in Leiden gelopen. Wat hadden we een mazzel met het weer! :D
Natuurlijk had ik een onderweg werkje meegenomen. Was nog even lastig, want de Spectra was ondertussen af. :)

Best leuk geworden!
Maar ja, toen moest er gauw iets anders gevonden worden. Dan maar de volgende shrug meenemen dacht ik zo.Dat was deze dus. Maar toen ik klaar stond om naar de trein te gaan, was het ding foetsie. Ojee, paniek! Ik kan niet weg zonder handwerkje! Dus gauw een knotje garen en haaknaald gepakt. :)
En zo werd het dus. Een simpel patroontje voor onderweg. Jammer dat het maar zo'n klein knotje is. Wat doe je met een shawl op halve lengte? 
Het roze haakwerk heb ik nog niet teruggevonden. Het ligt vast ergens vergeten in een hoekje. Maar dat komt vanzelf wel weer boven water. :)

Maar goed, in mijn vakantieweekje ben ik dus voor het eerst bij Weldraad in Amsterdam geweest. Erg aardige mensen en prachtige wolletjes, op kleur gesorteerd. Natuurlijk heb ik daar wat meegenomen. ;)
Mooie garens in grijstinten. Dit omdat ik veel overgebleven garens in felle kleurtjes heb. Goed te combineren met grijzen dacht ik zo. Maar het was nog niet genoeg, ik zocht namelijk fijner garen.


Dus, thuisgekomen meteen naar Astrid in Zwolle en ja hoor, daar vond ik wat ik zocht: Heerlijk zachte en mooie dunne garens. Altijd een feestje bij Astrid, helemaal omdat ik geslaagd was. :)
 Mooi hè. Die Filisilk, helemaal rechts, is zo superzacht! Maar hier is ook goed te zien hoe verschillend de grijzen van kleur zijn. Nu kan ik eindelijk gaan combineren en meer mooie garens opmaken. Niet voor dit jaar hoor, dat red ik niet meer. Bij Astrid kreeg ik trouwens ook meteen een tip voor het onderweg haakwerkje, combineren met zijde! Laat ik dat nou nog hebben in knalroze! Past perfect bij die glanzende baby Alpaca! Die zijde blijft over van dit werkje:


Mijn verwenshawltje. Kidsilk mohair en zijde, daar werk ik af en toe voor mijn plezier aan. Maar er zijn bij mij steeds weer dingen die voorgaan.

Zoals de Black Spotted Blanket van vorig jaar. Daar moet nog een rand omheen en wel dit jaar nog. Dus daar maar mee begonnen. Het is nu niet meer zo heet. Want met die hitte van afgelopen zomer wil je echt niet zo'n warme deken op schoot!


Natuurlijk pak ik nu ook de Eindeloze col weer op. Zover ben ik nu, maar dat is nog niks natuurlijk. ;)
En alsof dat nog niet genoeg was, ben ik ook bezig met een Mystery. Heel verslavend, al die verschillende motiefjes!


Dit zijn de lopende brei- en haakwerkjes voor het eind van dit jaar. Misschien ben ik nog wat vergeten, maar dat komt vanzelf wel een keer aan bod. 
Maar nu eerst naar de tekentafel! Want de 25ste september moet ik iets klaar hebben voor de volgende bloghop waarvoor ik me ingeschreven heb. 


3 opmerkingen:

Frederika zei

Kortom een bezige creatieveling. Mooie dingen waar je mee bezig bent hoor.
Groetjes Frederika

Jeanet zei

Haha! Wat geweldig, al die projecten op een rij! ik dacht dat ik de enige was die met zoveel tegelijk bezig was....
Groeten, Jeanet

Corina zei

Wat een leuke projecten heb je onder handen, en die mooie garens, dat beloof nog weer meer. Geniet ervan!

Een reactie posten