Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zondag 10 maart 2013

Ufo-update dag, hexagontas deel 3


Ja, er is wel wat gequilt de afgelopen tijd. Deze ufo heb ik lekker uit de losse hand gequilt en is een leuke basis geworden voor de hexagontas.
De bovenkant heb ik recht afgetekend. Dan de stof naar de goede kant omgeslagen en de vulling met achterkant afgeknipt.

Toen kon ik de stof naar binnen omslaan en vastzetten. Dit kun je zo als bovenrand laten, maar ik sla hem later nog een keertje dubbel. Dit om de achterkant van de sluiting die ik er in zet te verbergen.Aan de zijkanten heb ik de vulling en achterkant tot een kleine cm boven de rand van de hexjes afgesneden. De hexjes heb ik met de hand aan elkaar genaaid en de gedeeltes erboven en eronder met de machine.

Zo ziet de naad er dan aan de binnenkant uit. Die heb ik op 1 cm breedte afgeknipt en er een biesje langs genaaid.
De koker die ontstond door de zijkanten aan elkaar te naaien, heb ik plat gedrukt en aan de onderkant vastgenaaid. Daarna aan beide kanten een vierkantje uitgeknipt van 8 x 8 cm. Ook de onderkant weer afgewerkt met een biesje.

Het biesje dubbel omgeslagen en vastgezet.


Dan bij de uitgeknipte hoeken het midden van de zijkant vastspelden op het midden van de bodem. Dan krijg je een naadje dat je ook weer kunt dichtnaaien.

Naai hier ook weer een biesje omheen en vouw dit naar binnen zoals op de foto.
Met een speldje even vastzetten en dan weer onder de naaimachine door, maakt er met één naad een keurige bies van. Zo is de binnenkant van de tas al mooi afgewerkt.
Op de laatste foto is ook duidelijk te zien dat de naad van de tas niet in het midden zit. Dit heb ik met opzet gedaan. Immers, als ik straks een sluiting in de tas wil zetten, krijg ik dat nooit op zo'n naad vastgezet.
Volgende keer zou deze tas zomaar eens af kunnen zijn, het schiet al mooi op! :)

6 opmerkingen:

Ans zei

Dat heb je heel duidelijk uitgelegd. Weer een project af!

Corina zei

Dat wordt mooi! En leuk dat je laat zien hoe je het doet.

Pauline zei

Deze wil ik in het echt zien, voelen en bewonderen en vooral al je handigheden eens met de neus er bovenop begluren en me verbazen over je verneuftigheden.

Anoniem zei

Wat een leuke tas en spannende uitleg Gini.

Anoniem zei

That's a simple fact of life-time, albeit one convoluted with the home business are keyword lookup, tie-in popularity and web site marketing. Withal, many multitude Neglect turgid sum, be fain to Order the creditor what the corroboratory will be.

Feel free to surf to my site http://burningvoid.com/deciding-on-the-fastest-seo-programs/
Also see my webpage :: random

Grit zei

Wonderful hexies. Like spring.

Greetings from Germany, Grit

Een reactie posten