Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 17 mei 2014

Bubbels haken


Even een update van mijn zogenaamde onderweg haakwerkje, dat nu toch meer een niet-meer-voor-onderweg haakwerk is geworden. Het plan is, om er een volwassen deken van te maken. 


Leuk werk met al die kleurtjes. Het moeilijke zit hem in het vinden van kleurtjes van dit garen: Zeeman Soft acryl. Een heerlijk zacht en goedkoop acrylgaren waar ik al een aardig voorraadje van opgespaard had.


Voor elke baan heb ik 2 x 10 gram in de donkerste kleur, 2 x 10 gram in de middenkleur en 2 x 10 gram in de lichtste van één kleur nodig. Dit samen met zwart en wit zodat de kleuren er nog meer uitspringen. Dit is het schema van de Blackberry Salad Stitch blanket. Dat lijkt er precies op. :)
Het komt neer op 1e toer stokjes haken, 2e toer 3 vasten en een moesje van 5 halve stokjes in 1 stokje van de vorige toer. Zo heb je steeds een serie van 4 steken.


Er komt nog een baan geel, groen en roze en misschien heb ik genoeg heel licht lila voor nog een paarse baan. Daarna nog een rand eromheen. 
Voorlopig heb ik hier voldoende aan voor mijn haakverslaving. :) 


5 opmerkingen:

Rita Janssen zei

Heel mooi en zacht garen vind ik het, ook ik gebruik het regelmatig voor vanalles en nog wat, heerlijk om mee te werken. En inderdaad, regelmatig in andere nieuwe kleurtjes te vinden en ook ik neem er dan telkens minstens 1 van mee naar huis! Je deken is prachtig!
Grtjes, rita.

feltfree på Åsly zei

Wat een vrolijke deken wordt dit. Leuk hoor!

Lizette van der Plas zei

Oh wauw, dat wordt een prachtige deken! En ja dat softfun-garen is lekker zacht. Ik heb er al een paar keer babyvestjes van gehaakt. Succes met de kleurtjes&genoeg bolletjes scoren! Groetjes

loesje zei

Dat wordt een prachtige deken.

Pauline zei

Wat een kleurenfestijn in wording! Hij wordt prachtig! Leuk dat je die foto's bij de leverancier van je bollen gemaakt hebt.

Een reactie posten