Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 17 juni 2014

Quiltfestival Noord Groningen 2014 deel 3 Nel Meijer


Een aantal jaren geleden leerde ik Nel Meijer kennen. Een schat van een mens met een schat aan kennis over het quilten.
Kijk alleen al naar de Hundertwasserhuizen en de andere huizenquilts. De variatie is enorm. Alleen van het kijken naar haar quilts kun je heel veel leren.

In één cursus van Nel Meijer, leerde ik meer dan in ettelijke cursussen van anderen bij elkaar. 
Zoals het gebruik van aan elkaar genaaide stroken als in deze quilts. Die heb ik in diverse variaties gebruikt. Of al die technieken nodig voor de Hundertwasser. 


Het is leuk om al die prachtige quilts van zovele lapjes en steekjes bij elkaar te zien hangen. De meesten had ik al eerder gezien, sommige al in een vroeg stadium.

Zoals deze quilt, met al die ontelbare kleine lapjes. Ongeloof en verbazing voelde ik toen ik daar mijn ogen en handen over mocht laten gaan.
Want aanraken mag je de quilts van Nel Meijer. :)


Jammer dat ik de namen van de quilts niet weet. Ik had ze graag erbij willen zetten. De foto's zijn niet bepaald geweldig, maar je kunt wel de grote variatie aan quilts zien. Stuk voor stuk grote quilts! Maar vlak de wat kleinere quilts niet uit. Allemaal juweeltjes volgestouwd met heel veel creatieve ideeën. 


Niet alle foto's zijn gelukt, heel jammer. Maar ik heb toch eindelijk wel wat Nel Meijer quilts op een rijtje. :)


Hartstikke bedankt Nel, voor je lessen en voor al die inspiratie!

6 opmerkingen:

Pauline zei

Dankjewel voor deze mooie foto's van prachtige quilts, ik heb me lopen verbazen dat een iemand zo veel verschillende quilts qua sfeer kan maken, deze dame heeft niet stil gezeten in haar ontwikkeling. Je bent een geluksvogel om van zo'n inspirerende dame les gekregen te hebben, sommige mensen zijn echt goed in het overbrengen van hun kennis, deze dame is daar dus een van.

Corina zei

Super mooi zeg! Inspirerend!

Annie Kingma.Bonnema zei

Ook deze serie foto is weer heel mooi.
Wat een kunstwerken
Groetnis Annie

Mien B zei

Dank voor je mooie verslagen van het quiltfestival . Dat is weer nagenieten van ons "groningen-avontuur". Want genieten deden we met volle teugen : de quilts, de locaties, de kerkjes ,de molens, de dorpjes, de winkeltjes de ontmoetingen, het weidse groningse landschap. In een woord FANTASTISCH!
Groeten van Mien B.(een van de Peel Patchers die je fotografeerde voor de molen)

conny's quilts zei

Hoi Gini
Voor mij sprongen de quilts van Nel er ook het allermeest uit. Geweldig, mooie kleuren, en ook technisch heel knap uitgevoerd. Ik bleef kijken!

ria vogelzang zei

Wat is ze toch ook een talent!! Ook ik heb zoveel van haar geleerd!
Heerlijk om haar quilts te zien en haarzelf op je foto!
Fantastisch verslagje!
Liefs, Ria.

Een reactie posten