Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 24 maart 2015

Een Twents weekendje weg


Soms wil je er eventjes tussenuit. Wat is er dan leuker om wat in ons mooie Nederland rond te kijken! Dit keer hebben we Hengelo en omgeving verkend. Wat is het daar prachtig, zoveel bos en hei en toch zoveel leuke steden!
De foto hierboven zegt het helemaal. Haakwerkje voor onderweg, lekker kibbeling eten en handwerkwinkels bezoeken. Zoals Lohuis Tijhuis, wat een leuke zaak, maar vooral, wat een leuke mensen!


Met links het nieuwe gezicht van deze zaak. Ook bijzonder aardig. ;) 
Er was o.a. een uitgebreide sortering naalden, waar ik erg blij mee was. Deze keer een ander merk quiltnaalden gekocht dan mijn gewoonlijke merk. Ook ben ik gevallen voor wat sokkenwolletjes. ;)


Behalve deze winkel was er nog veel meer te bekijken in Oldenzaal.


Maar was ik vooral heel erg blij met de overdekte winkelcentra. :)Zou ik haast Hengelo vergeten. Wat een mooie gezellige stad. Wat heerlijk Italiaans eten kun je daar! Uitkijken over de markt terwijl je smaakpapillen zwaar verwend worden, mmmmm!!


Ook in Hengelo zeer wisselend Hollands weer. Zoveel mooi opgeknapte gebouwen maakte het winkelen toch wel erg gezellig. Het station vond ik trouwens helemaal geweldig. Daarbij wilde ik 't Wiefie van Guusje Beverdam toch ook even noemen, wat een schatje. :)
De Weerselose markt was natuurlijk ook een must. Gelukkig was er meer te doen dan die paar kramen die open waren op het buitenterrein. Want er kwamen beste buien over!
Wij hebben er geen melkkannetje of suikerpotje meegenomen. ;)
Een andere handwerkwinkel die ik heel erg leuk vond in Twente, was de winkel van Joh. ten Buuren in Borne. Ik ben wel drie keer door de winkel gegaan en vond steeds weer nieuwe leuke dingen. Natuurlijk heb ik wat wolletjes meegenomen, want er lagen zulke leuke voorbeelden! Eens kijken of het bij mij ook gaat lukken. Daar zal ik wel over bloggen als het lukt. :)

Na de kermis in Tubbergen zijn we via de toeristische route weer naar huis gereden. Mijn haakwerkje is bijna klaar en ik kan er weer een poosje tegen. 
Leuk weekend, zeker voor herhaling vatbaar. :)


11 opmerkingen:

baukje zei

Bij Lohuis Tijhuis heb ik al meerdere keren via internet gekocht. Steeds wel even telefonisch contact gehad, niets is ze teveel en zo vriendelijk. Een aanrader dus, ook via internet.

nelleke markesteijn zei

Wat een leuk verslag van een erg geslaagd weekend!! Het maakt dat ik zin krijg zelf eens die kant op te gaan :-). En natuurlijk weer heel benieuwd wat je hebt meegenomen en wat er van gemaakt gaat worden!
Groetjes, Nelleke

Tinneshobbyworld zei

Wat leuk zo'n weekend. Prachtige foto's.
Fijn dat we even kunnen meegenieten :-)

Fijne dag verder, liefs Tinne

Dientje zei

In Hengelo ben ik opgegroeid. Ik vind het heerlijk om daar weer te zijn, ook de mooie omgeving. Lohuis-Tijhuis is een heerlijke winkel en fijn personeel. Heb al veel goede adviezen gehad. Veel plezier met al je aankopen. Groet, Dientje (dientjes.blogspot.nl)

marga zei

Het doet mij goed om te lezen dat je in mijn Twente een heerlijk weekend hebt gehad. Zelf geniet ik ook altijd van al die bossen heide en groen. En de fietstochten zijn altijd geweldig. Maar als ik lees dat er in Borne een gezellige handwerk winkel is moet ik eerlijk bekennen dat ik niet van het bestaan af wist. Dus des te meer een reden voor mij om er eens langs te gaan.

marga zei

Vergeten om af te sluiten met de hartelijke groeten.
Marga

Rita Janssen zei

Je had een fijn weekendje uit zo te lezen en wat een leuke dingen heb je daar gezien, vooral de 2 winkeltjes die je bezocht zagen er echt wel de moeite uit. Hier vindt je zelden zulke wolwinkels die zoveel keuze in wol aanbieden als daar bij jullie, echt wel een luxe hoor. En daar ben ik eigenlijk wel heel jaloers op. Heel benieuwd wat je allemaal meebracht en wat je ermee zal maken.
Grtjes, rita.

Michelle zei

Dat klinkt als een erg leuk weekendje weg! Ik ontdek zelf ook graag Nederland. Er zijn nog zoveel mooie plekken waar ik nog niet ben geweest! Regelmatig boeken wij een hotelovernachting in een voor ons onbekende stad en dan vermaken we ons altijd ontzettend! Wellicht moet ik ook eens die richting op!

Start Business in Delhi zei

Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

Web Developers Delhi zei

Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

Weerselose Markt zei

Dag Gingini,
Wat een superleuk stuk heb je geschreven! Helaas kom ik er door een beetje google werk nu pas achter. Ook super grappig dat je ons mooie bord van de melk en suikerpotten hebt gelezen/gefotografeerd, voor ons is het bord al "gewoon" maar onze bezoekers kunnen er inderdaad om lachen.
Wellicht tot een volgende keer in Twente!

Een reactie posten