Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


woensdag 17 augustus 2016

De derde en dus laatste Staphorstdag van 2016


Vanmorgen vroeg was het koud en nevelig in Staphorst. Maar met een dekentje hier en daar was het prima vol te houden. :)Bij de derde Staphorstdag is altijd een grote kinderrommelmarkt waar van alles te ontdekken valt. Zoals deze hondjes, zijn ze niet schattig?
Op leeftijd, maar wel op veilige hoogte. :)


Een koffer vol met allerlei bontjes, zo heerlijk aaibaar. Dat mensen echt met dooie dieren zoals deze nertsen om de hals wilden lopen.  Ik weet nog dat mijn oma zoiets had. Deftig hoor.Maar natuurlijk was mijn aandacht toch meer op Staphorster goed gericht. :)En niet alleen de lapjes vind ik leuk. De mensen in klederdracht ook. Op zo'n dag als vandaag zijn er kinderen en mannen in de dracht. Toch even geprobeerd daar wat van op de foto te krijgen. :)
De Staphorster dames met hun handwerken waren ook weer van de partij.
Mooi. :)In 't Koetshuus waren schilderijen van Albert Timmerman en Ina Kuik te zien. Ja en ik hou van het schilderwerk van Ina Kuik.

Mijn geld heb ik deze keer uitgegeven aan zo'n fietsje waar ik vorige week al verliefd op werd. En aan een oude Singer die het nog doet ook. Met als laatste nog een foto van hoe mooi blauw de lucht was. Perfect weer voor de Staphorstdag!


1 opmerking:

Marjan Hoekstra zei

Leuk, Gini! Wij hebben vooral naar de klederdrachten en kraampjes met Staphorster stofjes gekeken en zo herken ik heel wat foto's! Ook het blauwsel; gebruikte mijn oma vroeger! De beide jonge meisjes met bril fietsten we achterop, toen we weer naar de auto gingen na onze fietstocht door het Reestdal. Ze liepen richting markt. Veel herkenning dus bij het lezen en bekijken van dit blog.

Een reactie posten