Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


maandag 19 september 2016

La Passacaglia mijn tweede rozet


Met het mooie weer van de afgelopen tijd, heb ik zo vaak mogelijk buiten gezeten om aan de Passacaglia te werken. Met hierboven het resultaat op de tuintafel onder de parasol.

Het fijne van een designwall is dat je uitgebreid met je lapjes kunt spelen voordat je ze in elkaar zet. Het hart van deze tweede rozet is vaak veranderd. Niet alleen moest het bij de rest van de rozet passen maar ook bij de eerste rozet natuurlijk.
De vlinders zijn van allerlei verschillende lapjes gemaakt. Maar de bloemen uit die ene fat quarter vond ik toch het leukst. Als de paarse lapjes donker zijn lijken het vlinders, maar als ze lichter gekleurd zijn, hebben ze meer weg van uiltjes. Allemaal goed. :)

Ondertussen bleef ik verschillende kleuren uitproberen. Donker hart, toch maar niet, of toch wel. Zwarte vlinderlijfjes, of toch maar grijs, of toch weer anders.  Ook de randen erna bleef ik keer op keer veranderen en aanpassen. Deze versie met roze genopte hartjes vond ik erg leuk maar die werd toch afgekeurd. Er was al teveel roze in rozet nummer 1, het roze zou te belangrijk worden en dus zocht ik wat anders. Het werd groen, lichtgroen.


Op mijn tekening kun je zien dat ik ook daar niet erg consequent in mijn kleurkeuze was. Maar zolang ik kan werken met lapjes uit eigen kast, ben ik tevreden. :)

 's Avonds wanneer het donker werd controleerde ik binnen nog even mijn werk van die dag. Maar goed ook, want regelmatig had ik de boel toch te relaxt aan elkaar gezet. ;)

De rand met de harten was de laatste rand voor deze rozet. Voorlopig, tenminste.
De uitsparing is voor de kleine rozet die ik nog moet maken, later. Eerst wil ik de vier grote rozetten af hebben. Rozet nummer drie zit nu op mijn designwall. :)Als laatste nog een foto van hoe Boefie kan slapen. In mijn naaimandje en dus bovenop mijn uitgeknipte en gestreken lapjes... Zo typisch Boefie! 
Maar volgens mij heeft hij ze goedgekeurd. :)


1 opmerking:

Corina zei

Erg mooi geworden, en leuk om te zien hoe je te werk gaat!

Een reactie posten