Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 7 augustus 2018

En de volgende quilts voor Verdanda!


Nog steeds heet, de zomer dit jaar lijkt wel eeuwig te duren. Dan maar flink doorwerken, zo merk ik er het minst van. ;) 

Dit is wat ik het Ballenquiltje noem. Perfect voor iemand in een rolstoel die warm wil blijven. Alhoewel ik me dat nu niet echt goed kan voorstellen.

Om dit quiltje te maken,  kreeg ik een lap grijze katoen, een stuk dikke fiberfill met gaten en een zakje met cirkels met windmolenmotief. Erg blij was ik met die grote lap stof, want het is moeilijk om aan achterkantstof te komen. Zo lukte het allemaal net!


Als eerste begon ik met het maken van de noppen, want ik zag al gauw dat het niet genoeg was om alleen zestien cirkels te appliceren. 
De gaten in de fiberfill waren zo gedicht en zo kon ik de boel dubbelen en beginnen met appliceren.
Eerst de grote cirkels en daarna de rest.
Met de reepjes stof omgebiesd en klaar! Weer een Verdanda quilt!


Maar ik had er nog eentje, het Bomenquiltje. Een kant en klare top ingebracht bij Verdanda. De achterkant is stof die over is van het Sprookjesquiltje die ik eerder al eens voor Verdanda maakte.Nadat ik eerst het middenstuk langs de shasings had doorgequilt, heb ik ook nog even om de boompjes zelf gequilt. Een rand met bladeren maakte het af.
Zo, nu kan ik weer rustig voor mezelf aan de slag.:)

Als iemand nog lapjes, garens, patchworkblokken, vulling of andere patchworkmaterialen kan missen, de stichting Verdanda is er heel erg blij mee. In Quiltpalace in De Wijk worden daar door vrijwilligers zoals ik quilts van gemaakt voor volwassen mensen met een beperking.  Op de site van Verdanda kun je er alles over lezen.3 opmerkingen:

Pauline zei

Je hebt twee fantastisch mooie wuilts gemaakt van het aangereikte materiaal. Mijn complimenten voor je werk.

Annie Kingma.Bonnema zei

Mooi quilt geworden.
Groetnis Annie

Tinneshobbyworld zei

Prachtige quilts voor een prachtig doel! Super!!!

Een reactie posten