Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


vrijdag 2 december 2011

Kerstballentijd


Niet moeilijk te raden wat dit is dacht ik zo. Maar voor de niet-breiers: Het is een halve kerstbal! Want het is dè hype de laatste tijd en nu ik het beroemde boekje van de jongens ook gekregen heb, moet ik het natuurlijk ook eens op die manier proberen. Misschien maak ik er eentje voor in een mooi kerststukje, dat lijkt me ook een leuk idee. Ja, zonder kaarsje. ;)


Na de eerste bal weet je het wel, alleen het met 5 pennen breien als er bijna geen steken meer op de pennen staan, dat is wat minder. ;) Hier rechts ook nog even het afwerken aan de bovenkant.


Met hier het resultaat. Het is de kerstbal met hart uit het boekje van Arne & Carlos. Maar dan niet in wit en rood of rood en wit natuurlijk. :)


Er zijn nog veel meer kerstbalpatronen in omloop. Dit zijn maar een paar voorbeeldjes. Zoals deze opengewerkte bal van Knitdarling met een echte kerstbal erin. Hij is op weer een heel andere manier gebreid.
Deze kerstballen van ODDknit zijn op twee pennen gebreid en daarna dichtgenaaid. Deze kerstballetjes zijn van Leigh Radford in Canadian Living. Voor wie gratis kerstbalpatronen zoekt om te breien of te haken, er zijn er nog veel meer in alle soorten en maten te vinden, bijvoorbeeld op Ravelry. Dus zoek een patroontje dat je leuk vindt en maak er ook een paar, het is echt heel leuk om te doen.:) Of deze kerstbal, ook zo leuk met kraaltjes erin, van Peacefulknitter.Maar wat dacht je van zo'n leuke zelfgebreide kerstslinger van Frankie Brown? Frankie Brown is één van mijn favoriete ontwerpers en deze patronen zijn gratis in haar adventskalender 2011 op Ravelry.

Hier nog een adventskalender op het blog van Wollkistchen, elke dag een stukje van de beschrijving van een shawl bijelkaar sparen. 

En bij deze adventskalender gaat ook elke dag ook een deurtje open met een breibeschrijving voor een shawl. Wel even zoeken en de deurtjes willen niet tegelijk open. :)

De smaak te pakken? Wat dacht je van elke dag een linkje naar een leuke blog met zelfmaakdingetjes van de Dutch Swappers? Elke dag een nieuwe verrassing! Voorlopig hoeft niemand zich te vervelen! ;)

3 opmerkingen:

soyee zei

Wat een leuke links heb je geplaatst Gini. Ik heb zowaar een link opgeslagen, stel dat ik ooit wil gaan breien.
Jouw kerstbal is ook leuk geworden met dat goud.

Wieke van Keulen zei

Wat een gezellige blog, Gingini. En je hebt echt een prachtexemplaar gemaakt. Echt top; wit met goud. Wel een foto van het kerststukje publiceren hoor, want ik denk dat die prachtig gaat worden.
Leuk ook dat je zoveel interessante links voor ons hebt. Dank voor het delen.

Christina Fokkema zei

wat een leuke blog heb je. Nu houd ik niet van gebreide kerstballen maar zoals de foto's hierboven terwijl ze nog op de pen zitten, dat vind ik dan wel weer kunststukken.

Een reactie posten