Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


donderdag 1 december 2011

Pakjesavond is hier al geweest


En dus mag deze kraag op het logje. Een grote en wijde paarse kraag, lekker tegen de tocht en kan ook om in bed. Nee, geen patroon, gewoon wat randjes totdat het naar m'n zin was. Ook geen knopen, maar gewoon een gehaakt bandje. Misschien had ik hem moeten blocken om het geheel mooi plat te krijgen, maar het was een beetje haastwerk geworden en het Sinterklaaspapiertje moest er nodig om! ;)

Het is gemaakt van een knot heel goedkoop garen van een hele goedkope winkel. Maar het resultaat is superzacht en maakte iemand heel erg blij! :)Hier nog een plaatje van de vorige kraag die ik maakte in januari 2010. Dat was een patroon uit een Japans boek. Ik laat het zien omdat het eigenlijk de inspiratiebron van de paarse kraag is. Deze roze kraag is namelijk aan de korte kant en loopt niet wijder uit, best wel een groot verschil. Ook is deze kraag van 100% wol en veel steviger. De knoop, die er hier alweer vanaf gehaals is, was in het gebruik niet zo handig.  Maar, die schulpranden vind ik wel weer erg leuk aan deze kraag. Dus misschien maak ik er nog wel eentje. ;)
Sinds Sinterklaas voor ons een avondje is geworden om elkaar te verrassen met eigengemaakte cadeautjes, ipv gekochte cadeautjes, is het opeens weer heel gezellig geworden!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind ze prachtig, die kragen met "col".

Het schijnt dat gehaakte kraagjes weer "in" zijn,
dus heb ik er ook (weer) heel wat gehaakt. Vroeger, en nu weer.

Anoniem zei

Gdm ,
Haakt u ook op bestelling?

Een reactie posten