Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


donderdag 2 augustus 2012

Miezjes in het groen


Het is zover! Op 1 augustus 2012 is mijn Miez Miez Miez in het groen helemaal af. Met wat meiden hadden we vorig jaar met elkaar afgesproken om een katje per kwartaal te maken. Het is een patroon van Regina Grewe. Het lukte helemaal, al heb ik af en toe wel gesjoemeld en zijn sommige katjes al in het vooruit gemaakt.;)

Het allereerste katje moest af zijn op 1 mei 2011. Het witte katje alleen leek me al leuk! Op een kussen of zo. Maar nee, ik  had A gezegd, dus moest ik ook B zeggen en de rest afmaken!

Dus kwamen de andere katjes er ook. Hier zie je de zes delen van de zes kwartalen. Deel vier bestond uit twee katjes.

Met een lathyrus op de achtergrond kreeg ik wat hoogte. Met de laatste restjes van het groen (nog steeds geen lapjes gekocht!) kon ik nog net de achterkant vullen.

Nog eens van dichtbij hoe ik de oogjes geborduurd heb. Eerst een ster met 1 draadje borduurgaren. Daarna stiksteekjes eromheen en de oogpuntjes extra. Niet te vergeten het lijntje dat de typische pupil van een kattenoog moet voorstellen.
Hier nog een kattenkopje van dichtbij. Dit vind ik het liefste katje van de rij. :)Met ook nog een closeupje van de lathyrus, een ontwerp van Claudias Quilts. Helemaal in mijn lievelingskleuren.
Voor de rand om het groene gedeelte heb ik een paperpiecepatroon verzonnen. Dat was gauw gemaakt. Gelukkig had ik nog een strook groen dat er goed bij paste. Maar er ging meer groen in dan ik dacht. Dus links en rechts heb ik nog een andere groen gebruikt. Weer geen lapjes gekocht dus! :)Zo'n klein quiltje is gauw gedubbeld en geregen. Het quilten is met de machine gedaan. Eerst grote takken met blaadjes op de achtergrond, kleine blaadjes in het groen van de rand. De katjes zijn apart gequilt, elk in een bijpassende kleur garen.


Een geslaagde affo vind ik. Dit quiltje komt naast mijn stoel te hangen. Een perfect plekje daarvoor!

11 opmerkingen:

Sieneke Immerzeel-Iseger zei

Wat is ie leuk!!!!!!
Groetjes,
Sieneke

Lies Koster zei

Hij is prachtig! Leuke sport hè, om alles met "oude" lapjes te doen en niets te kopen. Ikzelf moet minstens 200 worden om al mijn lappen op te maken óf niet meer slapen of niets anders meer doen dan patchworken... Dus als beloning hoogstens één of twee keer per jaar een leuk lapje...

Pauline zei

Wat zijn ze schattig geworden!

patchcath zei

ils sont bien mignons, tous ces chats!
et merci pour ces belles photos, et tous les détails sur le découpage des chats,la broderie des yeux et la composition du demi-rond!

Anoniem zei

Héél leuk!

Christina zei

wat een lieve patroontjes. Hij is prachtig geworden.

Anoniem zei

Wat grappig Gini. Het lijkt me nog een hele klus met paperpiecen.

Tineke zei

Zo schattig ..en wat leu, verwerkt.:-)

Saskia zei

Die katjes zien er superschattig uit! Het is erg leuk geworden.

Groetjes Saskia

Caroline zei

Geweldig leuk/mooi geworden.. Ook die van Pauline en Corina zijn zo anders en ook zo leuk!

groetjessss

Connie zei

This is so beautiful! Thanks for sharing!

Een reactie posten