Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


woensdag 7 augustus 2013

Staphorstdag


Vandaag was het weer de derde Staphorstdag van dit jaar. Het laatste en meest feestelijke van de drie Staphorstdagen vind ik altijd. Even was ik bang dat ik het dit jaar moest missen door een plotseling opgekomen buikgriep. Maar vanmorgen kon ik toch weer op mijn benen staan.


Dus, naar de rommelmarkt! Want ik was van plan om wat oud Staphorster goed op de kop te tikken, voor een klein prijsje natuurlijk. ;)


Na wat gesnuffel tussen vooral veel speelgoed, vond ik nog wat van dat kleurig goed. Drie schorten, een kraplap en nog wat zwart-witte lapjes zijn nu in mijn bezit. :)
 Leuk om te zien hoe de schorten gevouwen zijn om de plooi erin te houden. Maar prachtig als je zo'n schort uitvouwt, zoals helemaal bovenaan op de foto. Zo'n schort lijkt dan net een exotische bloem! 
Ook zag ik nu, dat de banden bovenaan aan elke kant een ander motiefje hebben, zo lijk je steeds een ander schort aan te hebben!Dit is de kraplap die ik voor 50 cent gekocht heb. In de rouw kleuren, net als de schorten. Helemaal met de hand genaaid, met een driehoek als figuurnaad. Mooi hè.Ja en hier nog de zwart-witjes. Daar kan ik nooit genoeg van hebben. Ik ben er helemaal blij mee! 
Vanavond nog groot feest op de markt, maar ik doe nog even lekker rustig aan met een kopje thee en een biskwietje.5 opmerkingen:

baukje zei

Oh wat leuk en dat voor 50 cent, niet te geloven. Ik denk dat ik me helemaal te buiten zou zijn gegaan aan die Staphorster kleding. En ik heb al aardig wat hoor!!!!!

blauwruitje zei

Heerlijk als je zo slaagt met je aankopen!

conny's quilts zei

Wat een heerlijke vondsten heb je gedaan in Staphorst. Ga je er ook iets van maken of bewaar je het zoals het is?

Corina zei

Wat leuk!

Pauline zei

Wat een prachtige schatten heb jij veroverd, en wat ga je er nu mee doen, zien we je eerdaags in zo'n heerlijk waaierend schort rondstappen of zet je de schaar er in?

Een reactie posten