Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


maandag 29 juli 2013

Alles gaat bijna weer z'n gangetjeDe vakantie is nu echt weer voorbij. Eerst een weekje Luxemburg en daarna heerlijk thuis verder onze werkvakantie gehouden. Wat hebben we het getroffen met het weer! Alle dagen mooi weer!
Op de foto hierboven zie je de laceshawl waarvan het knotje garen op ging op de allerlaatste vakantiedag. Een echte vakantieshawl! 

Gelukkig heb ik nog een knotje van dat garen, want het lijkt me heel mooi als hij nog iets langer wordt. Al zal ik daar vast wel wat langer over doen. ;)
Op de foto hierboven ook mijn andere vakantiewerk, mooi groen geverfd. Dat kan er weer even tegen!

Behalve buiten, hebben we ook binnen geschilderd. Daarbij kwam de granny shrug goed van pas. Het is niet te geloven hoe vaak je anders tegen de lamp loopt als je eettafel verschoven is. ;)

Met rechts het resultaat. De bovenkant van de muur doen we wel als er geen hittegolven meer komen. M'n oude plaid van Zuid-Afrikaanse bloemen past er perfect bij, wat echt heel toevallig is.


Mijn andere vakantie haakwerkje kwam spontaan op. Het was gewoon te heet om iets anders te doen dan haken. Dus wat katoentjes gepakt en voilá, mijn 2013-vakantietas. Hij is bijna af. Gehaakt van vier strips in een bobbeltjespatroon uit mijn hoofd. Want achter in de auto vind ik het heerlijk om zonder patroon te werken.Maar natuurlijk heb ik nog meer gedaan dan haken en schilderen. We hebben genoten van dagjes uit, gewinkeld, terrasjes gepikt en daar soms nog wat lekkers bij genomen. :)
Helemaal vakantie!
Natuurlijk ook kringlopen bezocht, waarbij ik o.a. dit gekocht heb. Ik had er meteen een plannetje voor!


 In mijn vakantie was er ook nog een clubuitje, waarbij er drie werkelijk totaal verschillende Thistle shawls te bewonderen waren. Nu ben ik toch wel heel trots op mezelf dat ik niet overstag ben gegaan. Want ze zijn moooooooi!!


Een paar enorme onweersbuien luidden echt het einde van onze vakantie in. Maar ik heb nog wat vakantiesouvenirs zoals zuurkoolsap en mooi haakgaren en natuurlijk de kringloop spulletjes.
Het resultaat daarvan zal ik wel laten zien.

Oja, deze granny's heb ik ook nog onderweg in Luxemburg gehaakt. Want wat doe je als je je haakwerkje vergeet? Je koopt gewoon wat goedkoop garen en een haaknaald en gaat zomaar op de bonnefooi haken.
Nu nog uitzoeken wat ik daarmee ga doen.;)

Deze week hoop ik mijn huishouden weer op rolletjes te krijgen en dan zet ik de tutorial voor de shrug en de vakantietas in elkaar.
Oja, er staat een nieuw button rechts, ik ga ook nog een speldenkussen maken. :)
 Werk ze.

4 opmerkingen:

Rita Janssen zei

Wat een leuk vakantieverhaal! Je rode sjaal is top, echt supermooi, een leuke steek en je verfwerk is ook mooi groen :) Verder al je werkjes en je aankopen, leuk hoor! En je haakwerkjes, benieuwd om ze te zien als ze helemaal klaar zijn.
Grtjes, rita.

Anoniem zei

Wat een gezellig logje met al je handwerken er zo op! Leuk hoor.

Corina zei

wat een gezellige samenvatting van je vakantie!

Pauline zei

Wat een Joh, wat een zalige vakantie, zowel geniet en ontspan als werk vakantie, je shrug is geweldig, zowel aan de lamp als in gebruik.
Succes met de dagelijkse gang van zaken!

Een reactie posten