Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


woensdag 16 juli 2014

Weversmarkt Hoorn 2014


Vandaag ben ik helemaal over de Afsluitdijk naar Hoorn gereden, samen met mijn man. Hij amuseerde zich prima in de haven van deze prachtige stad. Maar ik had afgesproken met wat vriendinnen en wij hebben natuurlijk de Weversmarkt afgestruind. :)


Wat was het gezellig! Eerst hebben we alle kramen bekeken en natuurlijk wat terrasjes bezocht. Er stonden weer heel wat mij bekende namen zoals Weefatelier Annie en Weefwinkel.nl, Astrid's Dutch Obsessions (uit Zwolle notabene), Kleurrijk Vilt, de Belgische Jongens, Loret Karman en nog veel meer. De hele lijst staat hier, op FB.


 Het aller- allerbelangrijkste op deze markt? Kleur! De kleuren van bijvoorbeeld het prachtige garen van Loret Karman, of die prachtige shawl van Atelier Kleurrijk Vilt. Maar dat niet alleen, er waren zoveel zeer kleurrijk geklede dames! :)
Ook vond ik in Hoorn een hele leuke handwerkwinkel, Schouten Handwerken, die Noro in de aanbieding had. Zucht. Onweerstaanbaar! Wat boffen de mensen die hier in de buurt wonen! Hoorn is echt een leuke stad met een brug over het spoor naar het Transferium, waar je prima kunt parkeren. Want wij waren wel met de auto. ;) Vanuit het station loop je zo de stad in, ideaal! Wij komen graag nog eens terug in Hoorn!

Als onderweg werkje had ik een beginnetje gemaakt met een deken waarvan ik het patroon zo leuk vond. 
Het is de Fluffy Meringue Blanket, een gratis patroon dat ik vond op Ravelry. Immers, ik heb nog heel wat Zeeman Sof baby in voorraad. Dit is het resultaat van de heen- en de terugweg. Die opstaande bubbeltjes, vind ik zo grappig!


Ja en dit is het resultaat van de markt. Allemaal gefotografeerd op mijn gazonnetje in het laatste zonlicht. Dan ga ik nu lekker met de voetjes omhoog. Plannen maken. :)

9 opmerkingen:

blauwruitje zei

Het was aangenaam he? Ik ben ook geweest maar ik kon op de fiets. Wat leuk dat jullie van zo ver zijn gekomen. En die Schouten een walhalla. Groetjes Sandra

Elizabeth zei

Wat een mooi haakwerkje is dat. Het is inderdaad prachtig met het opstaande randje!
Je hebt het netjes gehouden hoor met je 5 bolletjes en 1 streng... De verleiding is groot te midden van zoveel moois aan garen!

Marijke zei

Zo dit ziet eruit als een geweldige dag, mooie aankopen en een super mooi nieuw haakwerk!
groetjes van Marijke

(Tuinkabouter) Marjan zei

Je hebt je ingehouden hoor Gini. Echt weinig gekocht!

Minimoek zei

Ja Hoorn is een heerlijk stadje en je bent leuk geslaagd op de markt. Het begin van je deken is schattig wat een ontzettend leuk patroontje, veel succes ermee!!

Rita Janssen zei

Zulke markten vind je hier helaas niet in België! Dit ziet er zo gezellig uit, lekker tussen al die handwerkspullen ronddwalen en genieten, genieten en nog eens genieten van alles wat je ziet, als het ware opdrinken in je lijf en proberen om je geldbeugel niet al teveel open te doen, wat ongelooflijk moeilijk moet zijn :-) Je hebt weer superleuke aankopen gedaan hoor! En dat dekentje ziet er al heel goed uit, mooi patroon!
Grtjes, rita.

Elly zei

Ja het was zeker een superdag gisteren in Hoorn. Ik heb de mazzel dat ik daar woon. Ik kijk er ook elk jaar naar uit. En Schouten is een bekende winkel in Hoorn. Een pijpela, maar er past een heleboel in.

Annie Kingma.Bonnema zei

Gezellig zo een markt., en dus een fijn uit stapje voor jullie
Groetnis Annie

loesje zei

Je hebt een mooie buit.

Een reactie posten