Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


woensdag 15 april 2015

Heerlijk buiten haken!


Wat heerlijk toch, zo'n warme lentedag! 
Je zou nu goed beddengoed kunnen luchten, veel wassen drogen, ramen wassen en zo. Maar dat is het toch niet geworden.


Mijn dochter was langsgekomen afgelopen weekend, met een zak vol Wibra Fenna garen.  

We zijn toen met een leuk en lekker makkelijk werkje gestart. Waarbij ik gelukkig met het paarsrode garen mocht werken. ;)
We hebben gekozen voor de Southbay Shawlette, een oude bekende, want dit wordt voor mij nummer 3. Deze shawl lijkt ingewikkelder dan hij is en is ook goed te doen voor een beginneling zoals mijn dochter. Dus met dit beginnetje hierboven ging ze naar huis. 


Dit is hoever ze nu al is. Het lukt! Ziet er al heel mooi uit! Ik hoop dat ze veel plezier aan het haken zal beleven. :)


 Ondertussen haak ik dus zomaar weer een shawltje tussendoor. De kleuren zijn knal, maar ik vind dat eigenlijk wel heel erg leuk.

Links een foto na 1 knot gebruikt te hebben, hieronder de shawl na 2 knotten en helemaal bovenaan na 3 knotten. Nog niet groot genoeg voor mijn moeder's schouders, dus ik haak nog even door. :)

Natuurlijk heb ik vandaag eerst een stukje gehaakt, maar niet zoveel als je zou denken. 
Mijn tuin had echt aandacht nodig en ik heb heerlijk in de tuin zitten grutten en mijn handen goed zwart gemaakt. Dan gaat het haken een stuk minder makkelijk, maar ik ben moe maar gelukkig. Wat extra crème op mijn handen en dan haak ik er vanavond vast weer een stukje bij. 

Dit moet toch makkelijk lukken voor moederdag! ;)
7 opmerkingen:

conny's quilts zei

Prachtig, wat een leuke sjaal en vrolijke kleuren.

baukje zei

Wat mooi die kleuren. Ik lees steeds over het Fenna garen maar heb het nog niet geprobeerd. Komt nog wel

Tinneshobbyworld zei

Hebben eveneens genoten van het zonnetje. Ons werk zoals poetsen e.d. gaat toch niet lopen :-)
Gaan prachtige sjaals worden of zijn ze al af ondertussen? Mooie kleuren trouwens. In begin vond ik de fenna-kleurtjes ook te "heavy", maar eenmaal verwerkt geeft het toch een vrolijk en mooi effect. Denk dat we uit pure gewoonte sneller naar neutrale kleuren grijpen, niet?

Nog een fijne en zonnige dag, liefs Tinne

Rita Janssen zei

Echt wel hele mooie kleurtjes, de beide sjaals en poetsen kan je altijd. Bovendien raakt hij anders nooit klaar voor moederdag, ook een goed excuus. Het patroontje blijft mooi, in elke soort wol en in eender welke kleur.
Grtjes, rita.

Guusje, zei

Mooie kleuren en wol voor de sjaals. Veel haakplezier. Ik ga er ook aan beginnen met dezelfde kleuren en wol als je dochter,

Pauline zei

Wat hebben jullie allebeide een prachtige kleuren uitgezocht, ik hoop dat je dochter net zo geniet van het haken als jij dat doet en wat zal je moeder blij zijn met zo'n prachtig kleurige shawl!

Ateljee de Kraal zei

Wat een leuke kleurtjes, kun je die wol nog kopen bij de Wibra?

Een reactie posten