Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


woensdag 23 september 2015

Boefie, ons Friese katje


Afgelopen week reden we weer door het prachtige Friesland. Mijn man lekker aan het rijden en ik lekker aan het breien.


Wij zijn dol op het Friese landschap, de huizen, de koeien, de uitzichten, allemaal prachtig. Dat was echt genieten. Ook leuk, want wij haalden ons nieuwe katje op, genaamd Boefke. 


Hier is Boefke tussen z'n zusjes, natuurlijk de enige die niet stil kon zitten. ;) Ze zijn op 31 mei geboren en al echte pubers. Boefke mocht in zijn reismandje mee met ons in de auto.
Onze terugweg werd begeleid door een heleboel gemauw. Hij was het er duidelijk niet mee eens!

Thuis zijn we het heel erg rustig gewend. Een oud hondje met Spondylose die heel veel slaapt.  Een bijna net zo'n oude kat die ook heel veel slaapt.


Mijn handwerkspullen kunnen overal liggen, er gebeurt niks mee. Eigenlijk kunnen al onze spullen gewoon overal liggen. Nooit zo over nagedacht.


Maar nu niet meer! 
Mijn handwerkspullen zijn nergens veilig waar onze Boefie kan komen.
Onze gordijnen zijn opgebonden, want o wat zijn betweens leuk om in te klimmen! Onze rolgordijnen zijn allemaal helemaal omhoog getrokken, want wat zijn rolgordijnen leuke dingen, je kunt ze helemaal uitrollen en er gaatjespatronen in maken! O en horregaas? Heerlijk om in te hangen! 
Het is dus wennen voor ons allemaal.


Van al dat rennen door de kamer is Boefie regelmatig uitgeput. Dan hebben onze ouwetjes ook even rust. Even geen meppen naar Axels staart en ook geen speelgoedmuisjes die hem om de oren vliegen. ;) Catty voelt zich alleen nog maar veilig op schoot, liefst de hele dag.
Oftewel, er wordt totaal niet door mij gehandwerkt! 
Deze boef is net naar de dierenarts geweest en gechipt. Hij heeft nu ook een dierenpaspoort en heet officieel Boefie. 
Ik hoop dat hij zich hier gauw helemaal thuis voelt, ons Friese katje.


8 opmerkingen:

baukje zei

Wat een snoepie.

Elizabeth zei

Wat een mooi beestje! Ja, ze kunnen er wat van hoor..., die rakkers. We hebben er wel eens eentje gehad die de kopjes van tafel gooide en een vaas van de schoorsteen...
Onze poes heeft dezelfde naam, maar haar naam wordt als Boofy geschreven. Maakt niet uit natuurlijk...
Veel geduld maar vooral veel plezier met het jonge katje!

Groetjes, Elizabeth

Martine zei

Heerlijk. Stout en lief tegelijk zijn jonge katjes.

Guusje, zei

Wat een prachtdier is het.

Rita Janssen zei

Tja, een jonge poes in huis brengt leven in de brouwerij! Dat heb je nu eenmaal voor met die beestjes, keileuke naam, echt toepasselijk nu. Ze is wel heel mooi en keilief. Nog veel geduld, maar zeker ook plezier.
Grtjes, rita.

marmarel zei

Wat een schatje! Tja, wat het betekent om katten om je heen te hebben, dat heb ik gemerkt toen ik eens ergens op ging passen. Ik nam een haakwerkje mee. Dat kon ik vergeten. In no-time zaten er twee katjes met zwiepende staarten voor mij, klaar om in 'dat leuke bewegende project' te springen...
Bekende plek! Wij rijden ook regelmatig door Friesland en ik heb dan altijd een handwerkje op schoot en kijk ondertussen heerlijk om mij heen.
Groetjes, Marijke

blauwruitje zei

Ooh wat heerlijk zo'n klein pluizebolletje maar inderdaad het is wel gedaan met de rust. Ik hoop voor je dat Boefie zich snel de huisregels eigen maakt. Fijne zondag. Groetjes Sandra

Pauline zei

Heel veel plezier met jullie nieuwe huisgenoot, het is een prachtig beestje!

Een reactie posten