Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


maandag 30 november 2015

Breien met Boefie


Dit was mijn sok. Het lijkt een heel gewone koffieboontjespatroon sok zonder gaten en ik was al voorbij de spie. Het lijkt net alsof hij zo van de naald is gegleden. Maar zo was het dus niet.

Want wij hebben onze Boefie.
Die houdt ervan om te spelen. Het liefst met mijn handwerkjes, maakt niet uit welke.

Op de foto hierboven had hij het garen doorgekauwd en het geheel meegenomen naar de mand. De hondenmand. Daar vond ik de naalden terug op één na. Die was door de hond gevonden. :( De sok en een knoedel garen lagen onder de tafel.
Zucht.
Hij heeft zich bijzonder vermaakt met het knotje garen en wat hem bezielde om in die sok te gaan bijten?  Ik was behoorlijk boos, vooral op mezelf dat ik het werk had laten liggen. Hoe heb ik kunnen denken dat Boefie gewoon bleef slapen als ik de kamer uitging!


Gelukkig horen er 6 breipennen bij die set en heb ik nog 5 over. Daar kan ik het prima mee doen.
De sok moest tot bijna bij de boord worden uitgehaald. Mijn dochter heeft me geholpen om alles uit de knoop te halen, anders lag de hele boel in de vuilcontainer denk ik. Er is niet erg veel garen meer over. Al die gekauwde kleine stukjes heb ik weggegooid. Dus ik maak er maar korte sokjes van. Misschien moet ik er nog een ander kleurtje bij zoeken voor de tenen.
Dit worden dus mijn Boefie sokken. ;)


Eigenlijk best wel jammer dat ik altijd maar op dezelfde manier sokken brei. Als ik die boekjes zo bekijk, moet het toch goed te doen zijn op een andere manier. Of handschoenen breien. Of met twee sokken tegelijk, dat boekje heb ik ook nog ergens.


Tijdens het opruimen van al mijn spullen met behulp van Marie Kondo, heb ik heel veel breiboeken weggedaan. Mappen vol patronen, weg. Ik heb nog één ordner, niet te geloven!
Het is ook niet meer zo nodig. Het internet biedt zoveel gratis patronen, je hoeft haast niks te bewaren.
Hoera ook voor Ravelry met die enorme brei- en haakpatronen bibliotheek.
Maar als ik eerlijk ben, hoeveel denk ik nog te kunnen breien? Hoe oud denk ik te worden? 300?
Maar ik heb natuurlijk wel wat over gelaten. Boekjes waar ik blij van word. ;)


Daar zitten nog hele mooie patronen tussen. Truien, vesten, poncho's, sokken, noem maar op. Maar mijn arm wil niet meer zo goed. Toch kon ik er nog geen afscheid van nemen.
Als ik het nou toch heel rustig doe?
Tot nu toe gaat het goed gelukkig en blijf ik nog dromen van andere, grotere projecten.

Boefie gaat nu vaker buiten spelen en dus krijg ik de tijd om wat te gaan breien.
Een paar dingen staan bovenaan mijn breiwerk-afmaak lijstje.

De Eindeloze col, waar ik januari 2013 aan ben begonnen. Ik dacht dat ik het zo af zou hebben. ;)
De twee kleuren shawl uit juli 2014, die nog maar een klein stukje hoeft maar waar een fout in zat.
Ja en de Esha shawl, begonnen in februari en die ik zo mooi vind. Geen idee waarom ik die niet afgemaakt heb.


De Zickzackshawl, begonnen in augustus, brei ik rustig verder als ik in de auto zit.

Dit is dus het plan. Het is echt tijd om weer regelmatig te gaan breien. Eerst maar die sokjes, want het blijft gevaarlijk, breien met Boefie. ;)

5 opmerkingen:

blauwruitje zei

Oef wat zonde zeg. Wij hebben ook zo'n harige thuis maar die is al in wat mildere jaren. Zo nu en dan speelt ze met mijn handwerkspulletjes maar richt gelukkig niet zo'n ravage aan als Boefie. Succes met al je projecten. Groetjes Sandra

Elizabeth zei

Oh, de poes neemt z'n naam wat al te serieus... Dit is erg! Maar de ene kat is de andere niet, en je hebt een ondernemend beestje zo te lezen. Echt zonde van je breiwerk! Maar het kan ook gevaarlijk zijn voor de poes, ik heb wel eens gelezen dat er een kitten gestikt was doordat hij helemaal in de knoop zat met de wol. Er kan ook een prop in de keel blijven zitten als ze wol gaan eten....
Maar het is met Boefie gelukkig nog niet zo erg als met Jonah, de kat in het boek dat ik momenteel aan het lezen ben. Die bijt de dopjes van het toetsenbord en trekt de vloerbedekking stuk ..
Ik hoop dat je je handen vrij krijgt om te gaan breien aan die prachtige projecten die je nog hebt liggen, ze zijn het waard om afgemaakt te worden!

Groetjes, Elizabeth

nelleke markesteijn zei

Wow, zo'n ravage, daar kan geen kleuter tegenop!!! En daarvoor ruim ik al mijn breispullen al op als ik ze hoor aankomen ;-). Dus nu maar korte sokjes, hahaha. Gelukkig had je hulp van je dochter.
Ik ben benieuwd hoe je diverse breiprojecten gaan worden.Succes!!
Groetjes, Nelleke

Rita Janssen zei

Oei wat een ravage, je zal Boefie echt wat meer manieren moeten leren ;-) zonde van je sok! Hopelijk heb je nu nog genoeg wol om ze af te maken. En nog veel onafgewerkte breisels zie ik, net als bij mij.
Grtjes, rita.

Pauline zei

Als je geniet van je boekjes, dan mag je ze houden van Marie, maar dan moet je er wel echt blij van worden en volgens mij heb je je keuze al gemaakt, deze blijven!
Veel plezier met het opnieuw maken van je sokjes en het afmaken van je lopende werkstukken en hopelijk speelt Boefie veel buiten zodat jij verder kan. Misschien kun je een afsluitbare box onder handbereik houden, als je even op moet staan, alles hup in de bak met de deksel erop, dan komt Boefie ook niet in de verleiding.

Een reactie posten