Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


vrijdag 22 januari 2016

Lila bijna lente quiltje


Het mag dan wel midden in de winter zijn, ik zit in gedachten al helemaal in lentesferen. Dus naast het machinequilten van de "Lenteuitbarsting", ben ik ter afwisseling ook bezig met een heel ander lenteachtig werkstuk. Ik noem het een "Lila lentekransje", onder die naam lag hij hier namelijk al een poosje bij de ufo's, sinds 2009!
In juli 2014 heb ik al eens over geblogd. Toen heb ik de basis al gemaakt.


Toen begon ik namelijk heel enthousiast aan een prachtig nieuw project: De Antieke van Guute. Die quilt wilde ik gaan maken met lila en paarse lapjes uit mijn voorraad.


Ondanks de leuke kleuren en het leuke patroon, belandde hij toch in de kast met ufo's. Teveel projecten tegelijk. De sterren werden voor cadeautjes gebruikt en het toekomstige centrum van de quilt wilde ik ook ergens voor gebruiken het waren zulke perfecte vierkantjes!Uit mijn voorraadbak met uit elkaar geplukte zijden bloemen heb ik toen lila en lilaroze bloemen uitgezocht. Die onder bakpapier platgestreken en in de vorm van een krans over de vierkantjes gelegd.
Om ze op hun plek te laten liggen heb ik er daarna een stuk witte tule overheen genaaid met de naaimachine.
Het effect was leuk, maar door de tule erg mat.
Dus nogmaals in de bak met bloemen gezocht naar wat lila bloemen en die er met de hand bovenop genaaid. Ook vond ik nog wat lintroosjes, pailetjes en kraaltjes in bijpassende kleuren.  Met wat kleurtjes DMC ook nog een paar bloemetjes geborduurd. 
Toen veranderde ik opeens van mening (gebeurt mij wel vaker) en wilde ik er geen schilderijtje meer van maken, maar toch een quiltje. Oftewel, er moest ook nog een achterkant bij en gequilt worden. Dat was wat lastig met al die extraatjes aan de voorkant. Het quilten deed ik met een lange naald, zo kon ik (meestal) tussen de lagen door naar het volgende punt om de lagen vast te zetten.
Daarna was er alleen nog een biesje nodig en kon het quiltje op de foto.Maar ja, winter hè, harstikke donker. Na een dag of twee nog maar eens geprobeerd.Binnen en buiten. Wat een kleurverschil op de foto's hè! De echte kleuren liggen tussen de foto hierboven en hieronder in. 
Het ligt op tafel en Boefie heeft het nog met rust gelaten tot nu toe. :)


9 opmerkingen:

baukje zei

Toch een leukerdje geworden, een viooltjesquilt. Weer een ufo minder, dat schiet lekker op zo.....

Marian zei

Die is leuk geworden, lila en paars zijn niet mijn favo kleuren, maar voor dit quiltje zou ik bijna vallen, echt lente als je er naar kijkt.

Tinneshobbyworld zei

Wat een prachtige quilt! Het maakt je vrolijk en doet denken aan de lente. Weer een super project met een "wauw effect!" Top !!!

Lieve groetjes, Tinne

nelleke markesteijn zei

En dan haal je zo de lente alvast in huis! Hij is erg leuk! Ook vind ik het altijd leuk als er andere materialen bij gebruikt worden, wat gemengde technieken!
Heb ik nog wel en vraagje: wat is dat voor geel dingetje met een 2-vinger greep? Ik denk dat er een naald of zoiets uitkomt bij indrukken, maar waarom?????
Groetjes, Nelleke

Guusje, zei

Wat een leuke quilt is dit geworden. Echt een beetje lente.

Rita Janssen zei

Een echt leuk fris lila lentequiltje geworden, echt prachtig!
Grtjes, rita.

Elizabeth zei

Wat een gaaf idee met die bloemen! Hoe kom je er toch op... Ik houd wel van deze kleuren. Fijne zondag!

Corina zei

wow, hij is super gaaf geworden!

fanca zei

wat een leukertje zeg helemaal lente helemaal zonnig en vrolijk

Een reactie posten