Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 2 februari 2016

Brei cadeautje en update

 Wat een mooie doos met wolletjes hè? Gekregen! 
Lekker spul, dat garen, helemaal perfect voor mijn dochter die geen wol kan verdragen.


Eerst maar eens gevraagd of ze dat wel wilde. Ja dus, want het was ook nog de perfecte kleur bij haar nieuwe jas. :)
Dat werd dus even haken tussen al het naaiwerk door.
Een mooi patroontje uitgezocht, zigzag met ribbels en dan in de lengte, de Lacy Ripple Stitch. Ideaal met zo'n filmpje erbij, heb je het geluid niet eens bij nodig. ;) 
Ik had er ooit al een proefje mee gemaakt, maar dan in de breedte.
Dat lijkt echt heel anders!
Voor ik het wist, had ik het alweer af. Wat een lekker werkje.
Gelukkig had ik gewogen hoeveel ik voor de twee toeren nodig had. Zo wist ik hoeveel toeren ik kon maken. Echt een heel klein restje bleef maar over!

 De opzettoer was erg lang, daarom haak ik altijd wat extra lossen die ik niet strak aantrek.
Heb ik dan niet goed geteld, dan kan ik die extra steken gebruiken. Heb ik ze teveel, dan kan ik ze gewoon weer uithalen.


De shawl is uiteindelijk 1,90 x 0,45 cm. geworden
en het doosje was helemaal leeg. 


Ik vond het heel leuk om te doen, wat een leuk cadeau.
Mijn dochter krijgt het op haar verjaardag binnenkort. Wedden dat ze ook blij is? :)

 

Dan ook nog maar een update van mijn onderweg breiwerk, de Zickzackshawl. Met af en toe een ritje Friesland, schiet dat ook alweer mooi op. Leuk hè, die ouderwetse molen tussen twee moderne molens en het Abe Lenstra stadion langs de snelweg. Dat zie ik toch heus wel, ondanks mijn breiwerk. :)

Mijn onderweg haakwerkje gaat ook lekker. Ben net aan de tweede knot begonnen. 
Dit patroontje haakt ook zo heerlijk weg, allemaal schuine blokjes en het heet Corner to corner. Zou ik niet quiltverslaafd zijn, dan was dit al lang af geweest!


Tja en dat geldt natuurlijk ook voor mijn neon sokken. Altijd naast mijn stoel, maar ja, het quilten gaat nu even voor. 
Maar, ik ben al over de helft! :)


7 opmerkingen:

fanca zei

zo hee jij gaat snel hihihih mooi hoor heerlijke sjaal, prachtige sokken mooie zigzagsjaal en ritjes naar friesland . leuk blogje weer:D:d

Pauline zei

Wat een mooie shawl, dat is een prachtig cadeau, ik denk dat je dochter hier heel blij mee zal zijn. Je onderwegwerkjes zijn prachtig en die sokken, die wil je vast snel aan hebben, dus in het volgende blogje een affo?

blauwruitje zei

Hoi, ik liep wat achter zag ik. Wat ben je actief geweest en allemaal van die leuke dingen. Je rode quiltclubquilt vind ik, ondanks dat ik erg blauw fan ben, echt prachtig worden. Ik zag een fijne sjaal voorbij komen. Lekker met al die wind die nu weer dwars door je jasje waait. En je lentequiltje deed me even aan warmere tijden denken. Leuk! Veel succes met al je ufo's en nieuwe projecten. Groetjes Sandra

nelleke markesteijn zei

Dat is nou echt een leuke sjaal geworden!! Heel leuk effect met dat grove garen en dit patroon!! Mooi cadeau straks voor je dochter!
Je andere onderwegwerkjes zien er ook goed uit! Lekker om dat te doen in de auto hè!! Ik doe dat ook vaak, zeker onderweg naar Friesland, dan heb ik lekker de tijd!
Groetjes, Nelleke

Elizabeth zei

Ik raak niet uitgekeken... En wat ben je productief! En dan laat je, als ik het goed begrijp, alleen nog maar de tussendoor werkjes zien. Want eigenlijk ben je aan het quilten.
Wat een leuke sokken, zo lekker vrolijk. En je dochter is vast stapeldol met haar nieuwe sjaal, wat een beauty is dat geworden! Erg mooi in zo'n rustige tint.

grtjs, Elizabeth

Rita Janssen zei

Wat een blogje zeg, zoveel om te showen en zoveel om te vertellen!! Prachtige sjaal met die gekregen wol, je dochter zal in de wolken zijn. En al je andere werkjes, de zigzagsjaal ben ik ook bezig, maar met een heel andere combinatie van kleurtjes. Je sokken en haakwerk zijn ook al goed gevorderd. Hard gewerkt!
Grtjes, rita.

Guusje, zei

Wat een mooie sjaal is het geworden voor je dochter leuke steek en mooie wol. Je andere sjaal vind ik ook prachtig net als de sokken en het haakwerk.

Een reactie posten