Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


woensdag 27 april 2016

De mens wikt..


Koningsdag 2016 blijven wij lekker thuis. Met een oranje tompouce en oranje op tv kregen wij toch een warm oranjegevoel. :)
Want ondanks alle gemaakte plannetjes doe ik even bijna niks aan handwerken. 


Mijn man moest na een val naar het ziekenhuis en wordt eind april geopereerd. Allemaal heel spannend. Veel ziekenhuisbezoeken en natuurlijk neem ik dan mijn onderwegbreiwerkje mee. Gelukkig is hij nu zolang thuis.

Ondanks het simpele patroon kun je dan toch de fout ingaan en heb ik alles uitgehaald tot na het tweede gedeelte. Het zullen de zenuwen wel zijn geweest. ;)


De kleur past goed op de ziekenhuisvloer. Je ziet duidelijk de twee soorten patroon in de garens met verschillende verfbaden. Alleen het laatste deel moet nog.


Voor de afwisseling neem ik dan mijn onderweg haakwerkje mee. 

Het leuke van handwerken in het ziekenhuis, zijn de praatjes die je dan krijgt. Mensen vertellen je hoe zij sokken breien, hoe ze vroeger breien leerden, dat ze wel zouden willen leren haken e.d.
Soms laten mensen je zelfs hele leuke of bijzondere handwerkjes zien die ze bij zich hebben.


Zoals dit Staphorster knipbeursje met kralen versierd. Door mevrouw vroeger zelf gemaakt en nog steeds in gebruik. Ik mocht het zelfs vasthouden en heel goed bekijken.
Mooi hè. 
Het is lang geleden dat ik met kraaltjes gewerkt heb. Maar als ik dit zo zie... Maar voorlopig dus even niet. 
Zoals je kunt zien heb ik een prachtige blauwe pleister om mijn duim en wel omdat ik mij behoorlijk diep in die duim gesneden heb. 
Het is onmogelijk om een borduurnaald, naainaald, breinaald of haaknaald vast te houden en er dan iets mee te doen. Lukt dus echt niet. Ik heb het met links geprobeerd, maar dat wordt een tienjarenplan. ;)

Dus ik ga een poosje lezen. Dat kan mijn duim wel hebben.
Echt mooi blauw zo samen hè. :)5 opmerkingen:

baukje zei

Sterkte meid, het zit wel even hoed tegen. Hopen dat de operatie goed lukt en hij weer snel op de been is. En verder maar hopen dat he voorjaar er nu eens aankomt. Bij ons is het ook pet hoor, de tweede nacht alweer met lichte vorst, schade aan een paar kwetsbare plantjes. Eigen schuld natuurlijk, ze staan nu in de serre maar dat was bijna te laat geweest.....

Tinneshobbyworld zei

Minder leuk nieuws natuurlijk. Dat de operatie maar snel achter de rug is en uw man snel hersteld. Ondertussen zelf wat rusten en duimpje laten genezen.
Wens jou heel veel sterkte, dikke steunknuffel Tinne

Guusje, zei

Sterkte voor jullie en beterschap. Vervelend om zo in je duim te snijden. Het beursje is prachtig.

fanca zei

och jee zeg sterkte met je man en hopelijk werkt je duim snel weer mee. wel mooie gele sjaal ben je aan het maken en hemels blauw haakwerkje je bent nog steeds druk . nu lezen ach ja ook leuk en is dat straks ook weer bij.

blauwruitje zei

Wat een pech zeg. groetjes Sandra

Een reactie posten