Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!










maandag 20 maart 2017

Enschedese steken


Afgelopen weekend, waren mijn man en ik samen een weekendje weg. Even naar dat nieuwe hotel in Enschede. Ik had me erop verheugd en me er natuurlijk ook op voorbereid. 
Want er moet wel een geschikt handwerkje mee. :)

Dus met dat prachtige weer van de vorige week, heb ik wolletjes en patronen uitgezocht.
Als eerste garen pakte ik het light fingering pink van Bart & Francis. De lievelingskleur van mijn moeder en dus pakte ik het eigenlijk vanzelfsprekend. Wat kun je maken van 100 gram? 
Omdat het zo heerlijk zonnig was, heb ik dus mijn ordner met ooit uitgeprinte patronen mee naar buiten genomen. Daar viel het patroon van Knitty, de Glimpse Maxi-Cowl door Jane Sowerby, meteen op. (Ravelry-link). Het garen is zo heerlijk zacht, dat zou een heel fijn colletje worden!

Daarna kon ik nog heerlijk met mijn ogen dicht in de zon zitten, al was het niet al te lang. Als je buiten zit, zie je opeens zoveel dat nog in de tuin gedaan moet worden!
Zo is dit jaar een heel erg goed esdoornjaar. Er komen er honderden op, overal! Dus midden in je borders, in het gazon, tussen het grind en ze hebben al wortels! De laatste keer dat het zo erg was met de esdoorns, was in 2003, volgens mijn tuindagboek. :)


Maar de weergoden waren ons niet al te best gezind. Het was een behoorlijk donker en nat weekend. Gelukkig had ik mijn bijna lichtgevende breiwerkje mee en heb heerlijk zitten breien.
Op de hotelkamer, bij de open haard, in een restaurant, in het bos (in de auto) en onderweg. 


Dit was dus onderweg in het bos. Het regende behoorlijk en we besloten te pauzeren in de auto. Dat beviel prima en zo konden we uitgerust weer verder. :)


Uiteindelijk ben ik tot naald 50 gekomen, toen had ik er een fout in zitten die ik maar niet kon vinden. Maar, gelukkig had ik nog een reserve handwerkje meegenomen! :D


Dit was het opzetje en hoe ik het meenam. De bedoeling was om daar een wat stevigere col van te gaan maken met allemaal bubbels gehaakt. Zo eentje heb ik al eens gemaakt, maar die is totaal versleten.
Gewoon, zonder patroon. Vier stokjes met daarop drie vasten en één nop van vijf samengehaakte stokjes. 
Dankzij de fout in het breiwerk, ben ik dus nog flink opgeschoten met de noppen. Die gaan nu weer in een zakje voor een volgende autorit. :)

Al met al een bijzonder fijn weekend geworden. Thuisgekomen had ik de fout er zo uit en dus kan ik weer verder met het lace colletje.

Boefie was ook erg blij dat we weer terug waren, gek als hij is op handwerkjes..

3 opmerkingen:

conny's quilts zei

Wat een leuke colletjes worden dat, fijn dat je zelfs in de auto kunt handwerken. Dat lukt me niet vanwege wagenziekte....veel plezier met je handwerkjes (als je ze weer van poes terug gekregen hebt). Groetjes Conny

blauwruitje zei

Dat klinkt al heerlijke dagen. En onderweg handwerken bevalt mij ook goed. Zo zat ik regelmatig in de trein met een werkje op schoot. Op naar het volgende uitje. Groetjes Sandra

Guusje, zei

Wat een leuke dagen hebben jullie geahd en de colletjes die worden mooie mooie kleuren gebruik je ervoor.

Een reactie posten