Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zondag 30 juli 2017

Opruimeritis


De laatste tijd waren er veel regen- en echte hoosbuien. Bijna niks van gemerkt want... ik had weer last van de opruimeritis! Meestal begint dat bij mij in oktober, met behulp van D'ruitdaging. Maar ditmaal ben ik al volop bezig en ik bedoel echt volop! :D

Mijn keukenkastjes zijn weer opnieuw ingericht en natuurlijk schoongemaakt, mijn voorraadkast, de garage, de kasten in de woonkamer en daarna mijn werkkamer.
Mijn dochter slaapt hier tegenwoordig en dus moet er ook ruimte voor haar spulletjes komen.


Begonnen ben ik met de lapjeskast nr. 1, daarna met de dozen met lapjes op zolder. Kleding waar ik nog herinneringsquilts van wil maken heb ik uitgezocht, geknipt en de rest weg gedaan. Ligt klaar om mee te beginnen. Totaal een niet te geloven aantal van 11 zakken voor de kledingcontainer!! Mijn man nam vrolijk elke keer weer een zak mee, weg is weg! :D En de nok van het zoldertje is nu vrij van dozen! 
Mijn kasten laat ik nog niet zien, want lapjeskast nr. 2 moet ook nog. Dat ga ik na de vakantie aanpakken. Misschien zelfs pas in oktober. :)


Nu zit ik helemaal in het borduurgebeuren. Al mijn DMC garens bij elkaar gezocht, nieuwe kaartjes besteld en alles weer netjes gesorteerd in dozen gedaan. Heerlijk werkje tijdens die hoosbuien. :)

Alles weer overzichtelijk opgeruimd en de dubbele garens in een doos. Ook weer klaar.
Maar ja, toen vond ik twee kistjes met oude borduurwerken.
 


Niet alles heb ik meer. Maar de boekomslag hierboven heb ik op de lagere school gemaakt. 

In de 80er jaren begon ik pas echt met borduren. Veel cadeautjes voor familie en natuurlijk een merklap. Allemaal duidelijk geïnspireerd door de Ariadne. Wat was dat toch een geweldig tijdschrift! Ik heb er nog meer hoor, maar dit laat wel een beetje zien wat er zoal in mijn kistjes zit.  De vraag is nu wat ik ermee zal gaan doen. Weggooien? Nee, dat krijg ik toch niet voor elkaar. Dat wordt dus borduurwerken hergebruiken in ander handwerk denk ik zo.Zoals dit borduurwerk, waar ik een quiltje van gemaakt heb.


Of ik maak meer cadeautjes zoals ik hier gedaan heb. Kleine stukjes borduurwerk toevoegen. 
Deze kleine borduurwerkjes liggen gewoon te wachten tot ik er wat leuks van maak. En dit borduurwerk hiernaast met die paar steekjes, daar ga ik nu mee verder. Eerst een kleinere borduurring opgezocht en daar een nieuw bandje om gewikkeld. 
De daglichtlamp met loep staat weer naast de bank.
En dit is hoever ik nu ben. Valt nog niet mee, met die kleine steekjes. ;) Wat het gaat worden? Een groot werk, de Chatelaine Alpine Seasons Garden, een paar jaar geleden gekocht. Ik heb namelijk Chatelaine's gezien, helemaal geborduurd, met kraaltjes en perfect ingelijst. Daar ben ik verliefd op geworden.
Dus hoeveel ik ook ga opruimen, tussendoor ben ik weer aan het borduren. :)


6 opmerkingen:

Pauline zei

Wat ben jij goed bezig!!!! Veel plezier met leuke dingen bedenken met je borduurwerkjes. Veel plezier met je chatelaine.

quiltmarjanneke zei

Heel goed bezig! Je komt er wel!

Corina zei

Goed bezig! En wat een leuke borduurtjes komen er tevoorschijn.

Conny's-blog zei

Schattig al die borduurwerkjes die weer te voorschijn kwamen toch...........liefs.conny

Guusje, zei

Hwat geweldig om alles eens op te ruimen, ik herken het. Mooie werken heb je nog liggen.

Breienmaar zei

Vind ik zo knap van je hè! Ik kom er niet aan toe maar dat is niet handig want ik ben altijd alles kwijt en dan koop je weer nieuw.... gooi je ook weleens handwerk spullen weg? Restjes lapjes etc.? Of vooral overzicht creëren?

Een reactie posten