Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 27 maart 2018

Hartvormig blikje bekleden
Hartvormige blikjes, daar heb ik een zwak voor. En soms koop ik er dan eentje als ik het echt niet kan laten! Maar dan wil ik hem ook gaan gebruiken.Dus maak ik een patroon voor de bodem en voor een hartvormig zakje voor in het deksel.
Daarna ben ik in de voorraad lapjes gedoken voor een bij het blikje passend lapje. Voor de achterkant kon ik de stof met het foutje wel gebruiken.
Met een blauwe stift heb ik op het zakje een bloempatroon getekend en met een zilverpotlood een bijpassend quiltpatroon op de hartvormige stof erachter.

Gewoon wat bijpassende borduurgarens uitgezocht en met 6 draads dik geborduurd.
Het kleine hartje daarna gedubbeld en gekeerd en op de achtergrond genaaid met de machine. Want het moet stevig blijven zitten bij gebruik.


Na het met de hand quilten van de achtergrond heb ik de bodem en de bodemzijkant met de naaimachine gequilt. Onder het open dakraam heb ik alles netjes in het blikje gelijmd. 
Na een poosje drogen kon ik hem in gebruik nemen. 
Ben helemaal tevreden!
Mijn beide duimen hebben een peesontsteking, dus het is voorlopig geen naalden vasthouden voor mij. 
Ook geen brei- en haaknaalden trouwens.. 
Gelukkig heb ik nog meer hobby's. 
Ja en dit blikje moet dan maar een poosje wachten. 
Een fijne Pasen allemaal.

3 opmerkingen:

blauwruitje zei

Wat een leuk blikje heb je er van gemaakt. Maar wat lees ik nu, geen griep meer maar wel peesontstekingen? Wat een gedoe zeg. Sterkte!
Groetjes Sandra

Guusje, zei

Veel beterschap met je duimen erg naar om daar een ontsteking in te hebben. Het blikje is zo leuk en helemaal met de bekleding. Leuk en slim om het zo te doen.

Tinneshobbyworld zei

Super leuk gedaan! Verzorg je maar goed!

Fijn Paasweekend, liefs Tinne

Een reactie posten