Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 30 april 2019

Vakantie toilettas uit voorraad


Van een gratis tasje samen met wat materialen uit mijn voorraad heb ik dit vakantie toilettasje gemaakt. 


Natuurlijk heb ik eerst eens rondgekeken wat er voor toilettasjes zijn en wat ik allemaal in dat tasje zou willen stoppen. Ook niet onbelangrijk is, dat het in mijn rugzak of koffertje moest passen, dus mocht het niet te dik worden.

Als basis nam ik een oude tas. Ook had ik nog een spiegeltje uit een stokoude beautycase, dat ook gebruikt kon worden. Voor de vakjes heb ik oude tasvoeringen met rits gebruikt. Het gratis tasje wilde ik dan met sterk klittenband onderaan hangen zodat het ook als losse toilettas te gebruiken zou zijn. Het geheel moest opgerold kunnen worden en sluiten met een stukje klittenband.

Daarvoor moest het gratis tasje wel eerst uit elkaar gehaald zodat het klittenband aan één kant vastgenaaid kon worden. Maar dat was wel zo handig, kon ik er meteen elastiek in naaien en het handvat kon eruit om bovenaan te gebruiken als lus te gebruiken. Jammer dat het biaisband kapot ging bij het lostornen, maar gelukkig had ik nog een restje biaisband liggen, al was het groen. 

Met alle ritsvakjes op hun plek heb ik het geheel aan de buitenkant op elkaar genaaid en gekeerd. Dat laatste was wat lastig met het spiegeltje. Even vergeten dat die hoekjes dan wel erg scherp zijn. ;) 

Net weer terug van een korte vakantie waar de badkamer een perfecte achtergrond was voor een paar foto's. :)
Getest, vooral of de volle toilettas bleef hangen. 
Goedgekeurd. 

2 opmerkingen:

blauwruitje zei

Geweldig! Wat heb je er weer een praktisch geheel van gemaakt. Petje af hoor. En nu maar vaak op stap.
Groetjes Sandra

G zei

Weer zo'n leuke praktische tas, knap gemaakt.

groetjes Gerda

Een reactie posten