Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 23 april 2019

Duurzaam rugzakje

Soms heb ik gewoon zin om zomaar iets te maken. Zoals dit hele kleine rugzakje. Bij mijn dagelijkse wandelingen bleek een rugzak erg zweterig op de rug. Niet getreurd, want door al dat wandelen ben ik al een maatje of twee dunner en dus.. heb ik te grote kleding en dus.. mogelijkheden! 


Een te grote blouse, een te grote jeans, twee uit een oude tas geknipte ritsen, een gratis keycord en nog een stuk patroonpapier dat nog een keer gebruikt kon worden. Daar wilde ik het rugzakje van maken. Als garen wilde ik de bijna lege klosjes en spoeltjes hiervoor gebruiken. Vroeger noemde men dat zuinig of spaarzaam, nu heet het duurzaam. :) 

Het doel was om een klein rugzakje te maken dat ik kan dragen als ik zonder jas ga lopen. 
Een klein oppervlak op mijn rug, niet synthetisch. Alles wat ik bij het lopen meeneem moet erin passen en ik wil niet meer gebruiken dan op de foto hieronder.

Door mijn spulletjes neer te leggen alsof ze in een tas moesten, met links de ruimte voor de camera, wist ik hoe groot het rugzakje minimaal moest worden.

Het patroon een beetje netjes bijknippen, zijkantjes en een onderkant van vijf cm breed uit de ene broekspijp en daarna voering geknipt uit de blouse.
Uit de ander broekspijp heb ik twee zo lang mogelijke strips geknipt voor de schouderbanden en het handvat.


Aan de voorkant van het rugzakje heb ik eerst een ritszakje gemaakt en daarna het geheel in elkaar gezet. 


De schouderbanden daarna schuin in de tas gespeld zodat ik het geheel kon passen en daarna op maat kon knippen. Het handvat is gemaakt van een stukje schouderband dat te lang was. 


 De voering heb ik met de hand vastgezet. Met een binnenkant die aan één kant helemaal open kan. Aan de andere kant blijft hij onderaan dicht, als extra steun voor het waterflesje.


Oortjes passen makkelijk in het ritsvakje. De afstand tot mijn oren is helemaal perfect. Nergens te strak en geen lange lussen. Vakjes genoeg, ook voor de sleutels en dus was het keycord niet nodig. De schouderbanden voelen heerlijk zacht. Perfect tasje!


Doel bereikt. 
Heb de bovenkant van de jeans nog over. Misschien kan ik daar nog iets mee doen. Nog maar niet weggooien. :) 

4 opmerkingen:

blauwruitje zei

Wat een leuk en handig tasje. En wat ben je goed spaarzaam geweest!. Misschien kun je van het bovendeel van de brood ook nog een tas maken.
groetjes Sandra

conny's quilts zei

Wat een topper!
Heel slim gemaakt, knap hoor. Veel mooie wandelingen gewenst met de nieuwe aanwinst.

Annie Kingma zei

Knap gemaakt je mooie rugzakje
Mag het nog vele kilometertjes met je mee gaan
Groetnis Annie

Guusje, zei

Wat een mooi tasje. Handig ook en van katoen daar hou ik ook van niet van al dat syntetische spul. Veel wandelplezier gewenst.

Een reactie posten