Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 7 februari 2012

Een scrappy mappie,

zo noem ik dit projectje. Want de stukjes waren echt heel erg klein! Ik begon hier, maar kreeg het voor 1 februari al af. Het leek me leuk om te bewaren om jullie wat te laten zien terwijl ik druk ben bij Ted Storm. :)Het kruisjespatroon is gemaakt van reepjes van 1,5 cm. Van de aller- allerkleinste restjes sneed ik zelfs vierkantjes van 1,5 x 1,5 cm, die kwamen goed van pas bij de randen.
Toen begon het gepuzzel met die kleine stukjes. Dat viel nog niet mee! Ten eerste blijven ze aan je vingers plakken, ten tweede moet je echt geen mouwen aan hebben waar de minilapjes aan blijven hangen en ten derde, het is niet te geloven zo ingewikkeld als zoiets simpels toch nog blijkt te zijn!! Ik had mijn uitgetekende patroontje erbij en nòg kwam ik regelmatig in de war!
Hier zie je hoe de allerkleinste stukjes blijven plakken aan het vliesofix. Mooi spul is dat! Wel bakpapier gebruiken, anders krijg je problemen. ;)
Nadat de vliesofix eropzit een oud lapje gezocht om erachter te strijken. Natuurlijk ook weer met bakpapier.
Voor de bloemen heb ik een goedkope kunstgerbera uitelkaar geplukt en gestreken. Daarna over het kruisjespatroon verspreid en een laagje tule eroverheen gestreken, ja weer met bakpapier.

Leuk hè, zo'n voorraadje "geplukte" bloemen. :) 

Met de naaimachine en een siersteekje heb ik banen gestikt om de lagen bijelkaar te houden. Jammer dat ik alleen witte tule in huis had, een kleurtje was vast veel meer naar mijn smaak geweest. Maar, ik koop niks, alleen winkelen in eigen kast!! ;)


Dus dan maar met een kleurig lapje de boel weer oppimpen. De roze noppenstof leek me daar perfect voor. Maar een randje daarvan was nog niet genoeg.

Dus middenin de bloemen kwamen nog yo-yo's in dezelfde kleur. Over kleur gesproken, wat een verschil of je de boel met donker of met zonnig weer fotografeert!! De echte kleur zit hier eigenlijk ergens tussenin..


Hier op de achterkant is goed te zien dat ik alle restjes garen op mijn spoeltjes ook weer opgeruimd heb. De omtrek van de map is al afgetekend.
Alleen nog wat plakwerk voor de binnenkant van de map.
en nog wat randjes aannaaien en klaar!
De binnenkant..


en de buitenkant. Deze oude map zal weer veel gebruikt worden! :) Handige dingen, die kleine mapjes!

10 opmerkingen:

Irena zei

geweldig,en zo simpel en moeilijk te gelijk,maar resultaat mooi

sylvia zei

Erg leuk!!! En vandaag alweer dag 2: veel plezier!

Klaske zei

Wauw!!

Josee zei

Dat ziet er imposant uit. Mooi gemaakt.

Christina Fokkema zei

Wat heb je die mooi gemaakt.

heleen zei

Het ziet er erg leuk uit. Een mooie manier om restjes te verwerken!!.
Veel plezier bij Ted Storm.

Corina zei

Leuk zeg, en leuk om van je te horen, ook al ben je er niet.

hannah zei

Wet geweldig is dit! Dit is echt het toppunt van creativiteit hoor, heel knap in elkaar 'geknutseld'!!

Pauline zei

Wat een knapperd dit scrappie mappie. Veel plezier van dit prachtig mappie. En natuurlijk hartelijk dank voor de uitgebreide uitleg! Ik vraag me alleen af hoe je de stof zo mooi rond de klipsluiting gekregen hebt.
Groetjes, Pauline

Gingini zei

Bedankt allemaal voor de positieve reacties op mijn tussendoortje. :) Pauline het is gewoon naar binnen gevouwen en gelijmd. De ondergrond was al vaker gelijmd, dus dat moest echt overnieuw. Maar liever maak ik gewoon een split door een lapje van links te zomen en dan tegen de sluiting aan te leggen. Dan kan het aan de ander kant boven en onder eroverheen vastgezet worden. Gewoon doen, het lukt ook zonder lijm. ;)

Een reactie posten