Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


woensdag 7 maart 2012

Machinequilten


Dit is mijn Kantjesquilt. Gemaakt in 2010 van allerlei restjes. Een echte ufo ondertussen. Maar in het kader van niks kopen en wel afmaken, is deze quilt eindelijk aan de beurt.

Zoals altijd vraag ik me dan af hoe zoiets te quilten. Soms weet ik het al direct, maar soms duurt het eventjes voordat er een quiltplannetje uitsuddert. Het plan was dus om de hexagons als bloemen te quilten en dan maar zien. Het sudderen ging dus nog niet zo geweldig. ;)

Dus ben ik gewoon maar begonnen. Wel wat hakkerig en hobbelig, die zelfkantjes zijn echt niet fijn om op te werken. Daarbij kom ik steeds veiligheidsspeldjes tegen, die ik vergeten was en dus moet stoppen of ik naai weer door een veiligheidsspeld heen. Maar ik ben tenminste begonnen.

Hier zie je dat ik alle bloemen al afheb en al aan de smalle zijbiezen ben begonnen.  Maar het was nog wat kaaltjes, dus ging ik de blokken nogmaals langs en gaf ze wat extra bubbels. ;)

Maar toen bleef ik haken!! Waarachter? Achter mijn dubbelgequilte quilt! Ik had de zijkant eronder toen ik deze bloem heb gequilt! Niet te geloven dat ik er niks van gemerkt heb! Oftewel, echt wel akelig spul die zelfkantjes! Maar goed, ik heb de boel bijgeknipt zodat ik verder kan, maar opeens heb ik er totaal geen zin meer in! Dit wordt uitpulleken. :( Ik zal het resultaat wel laten zien.
Ooit.

5 opmerkingen:

Josee zei

He dat is jammer Gini, als je zo lekker onderweg bent en je hebt iets meegenaaid.
Even aan de kant leggen en dan weer vrolijk verder gaan.

Corina zei

Leuk om nu een foto van het geheel te zien! En zo balen van dat dubbele... sterkte met uithalen!

Bente-I like to QuiltBlog zei

it looks great and your quiltpattern too!
Appreciate the tranlategadget, thanks ☺
liebe Grüße
Bente
I like to QuiltBlog

baukje zei

Hallo Gini, ik zag je post op het wij ruilen lapjes blog. Ik ben er ook lid van. Ik heb helaas geen wit/bijna witten voor je of blauwpaarsen maar heb wel vorige week een lapje japanse geweven stof gekocht . Ik was ook op zoek naar groen. het is banen stof, de banen zij 7 cm breed. Ik heb een lapje voor je van 27 x 28 en dan heb je 4 banen in de volgende kleuren: grijs groen rood en blauw.
Ik stuur een foto mee; Ik heb nog wel kleine stukjes japanse groenen maar dat is gewoon katoen en dus niet egweven; IK hoor wel of je belangstelling hebt.
Ik realliseer me ineens dat ik hier geen foto kan meesturen. Dus als je een foto wilt zien geef dan je mailadres. Het mijne vind je door op mijn blog op profiel te klikken. Gr Baukje

Christine zei

Oh wat erg Gini, en je ging zo lekker.
Het ziet er ook super cool uit hoor die restjes van stof.
Ik hoop wel dat je er een avondje aan gaat pulken om hem uiteindelijk tot een echte AFFO te krijgen.
Knuffels Chrissie

Een reactie posten