Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 3 maart 2012

Het prille Blomkes begin


Dit is het stapeltje gewassen en gestreken lapjes die ik uit mijn eigen voorraad bijelkaar gezocht heb voor de 'Blomkes'. Dat wordt heel anders dan het origineel!
Oftewel, nog steeds heb ik mij gehouden aan het 'Winkelen in eigen kast!'.

Maar ik had nog een lichtbak nodig. Vandaag heeft die handige man van mij er eentje gemaakt van allemaal restjes. Het enige dat nog gekocht moest worden was een fitting en een knippertje. Hij is 35 x 35 cm geworden, dus groot genoeg voor de blokken van de 'Blomkes'. :)
Dit zijn de ondergrondblokken. Keurig omgezoomd en de top aan de achterkant aangegeven, zoals Ted ons geleerd heeft.
Daarna het patroon voorbereid. Oftewel er een perfect 25 x 25 cm blok van gemaakt, met een kruis erdoor.
Met hier het geregen blok. Ook zoals Ted ons geleerd heeft. :)
Daarna heb ik de stof met het draadkruis op het kruis van de tekening gelegd. Het is hier wat moeilijk te zien op de foto, maar ik kan de tekening er wel doorheen zien. Met de witte stift geef ik nu eerst de cirkel aan.
De cirkel komt er zo precies goed op. Jammer dat ik niet verder kan vandaag. Het was zulk heerlijk tuinweer, dat mijn handen er niet uitzien! Dus die eerst maar lekker insmeren in de hoop dat er morgen eindelijk begonnen kan worden met appliceren!
Gelukkig is er de nieuwe Quiltnieuws. Deze keer ziet het er heel aanlokkelijk uit en ook nog een special over Dineke Ugen. Mooie quilt op de cover, maar die applicaties! Erg hoekig! Laten we hopen dat ik zoiets kan vermijden. ;) In ieder geval vermaak ik me wel tot ik kan beginnen! :)


Ik wil hier nog even aan toevoegen, dat Google Translate op het ogenblik buiten werking is. Zodra het lukt zet ik het erop hoor! :)


9 opmerkingen:

Joke zei

Oh, jij hebt echt wel goed opgelet bij Ted! Dat wordt een prachtquilt, vast en zeker :)

Pauline zei

Oh, dit gaat zo verschrikkelijke spannend worden om te volgen, zo anders, wat een verrassende keuze! Complimenten over je oplettendheid tijdens de masterclass, Ted kan trots op je zijn. Leuk om het te kunnen volgen hoe jij het gaat doen. Succes met appliceren!

qm zei

ziet er idd leuk uit. ben benieuwd naar je volgende stappen.
veel plezier.
groetjes

Klaske zei

Ben benieuwd Gina!
Is jou blok niet exact als 25 cm uit de printer gerold?
Ik snap het niet hoe dat kan, bij mijzelf waren al de blokken die ik uitprinte 25 cm, maar bij één van mijn vriendinnen is ie een halve centimeter kleiner...
Gelukkig heeft het geen nadelig gevolg voor het patroon...
Fijn weekend

Gingini zei

Het scheelde inderdaad ongeveer een halve cm. Maar ook pasten de twee delen niet perfect aan elkaar. Maar dat geeft niks hoor. De blomkes komen er wel goed op. :)

conny's quilts zei

Wat leuk tot welke vernieuwende keuzes het winkelen in eigen kast kan leiden. Ga je de blomkes in allemaal wit tinten doen? Mooi dat je de tekening door de donkere ondergrond heen kon zien, dat lukte bij mij niet dus heb ik toch voor een lichte kleur gekozen.... Leuk dat je de dingen die je bij Ted geleerd hebt nu kunt toepassen. Veel plezier met appliceren!

Josee zei

Keurig, met paskruizen en al!

Christine zei

Oh Gini, hoe netjes ziet dat er wel niet uit.
Ja moeilijk te zien op die schitterende lichtbak, maar jou kennende gaat het helemaal lukken,.
Netjes nog steeds uit eigen kast de lapjes gesjopt.
Ik heb ook niks gekocht in februari, op wol na dan, maar dat zijn geen lapjes hahaa.
Veel succes met de blommen en met die handjes van je.
Knuffels Chrissie

christina zei

Wordt ie helemaal wit? Wat zal dat mooi worden.

Een reactie posten