Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 2 februari 2013

Eindeloze col deel 2Ja, ik ben alweer een stukje verder met m'n Eindeloze col. :) Wat is het toch leuk om met al die kleurtjes gewoon te doen waar je zin in hebt.
Na de ingebreide bloemetjes had ik dus zin in een leuk steekje. Dat is deze smocksteek geworden. Je kunt met deze steek breiwerk echt als smockwerk uit laten zien. Maar voor deze col heb ik de draad niet zo strak aangetrokken. Anders wordt de col daar wat smalletjes. ;)

Eerst heb ik 3 toeren in 2 recht 2 averecht gebreid. Hierbij heb ik de rechte steken in roze en de averechte steken in donkerrood gedaan. Dat alleen al vond ik leuk. :)
Maar ik vond de smocksteek toch wat extra's geven. Hier zie je hoe hij gemaakt wordt. Met de rechter breipen steek je tussen de 6e en de 7e steek op de linkernaald. Haal daar dan de draad door naar voren.

Deze lus samen met de eerste steek breien.Dat ziet er dan zo uit. De horizontale lus is nu gebreid en zit nu om 2 roze en 1 donkerrode baan.Daarna in kleur verder breien, dus 1 recht in roze, 2 averecht in donkerrood en 2 roze in recht. Daarna 2 averecht in donkerrood en beginnen met de nieuw smocksteek.Als je de hele toer rond bent, weer 3 toeren 2 recht, 2 averecht breien in de 2 kleuren. Na de 3e toer begin je de smocksteek niet recht boven de vorige, maar 4 steken verder. Zo krijg je het smock effect. Het is een hele leuke steek om te doen. :)Met hier mijn oplossing voor het te weinig aan steken. Je kunt de smocksteek ook met 1 recht, 1 averecht doen. ;) 
Makkelijker was geweest om er wat steken bij op te zetten. Misschien doe ik dat alsnog. Op de onderste foto zie je ook hoe ik het niet passende stukje tussen de bloemen heb gedaan. Als je daar niet van houdt, tellen! Want bij dit project tel ik gewoon niet. Geen zin in. :)

Wel had ik zin in een mooi zwart wit randje. Lekker pittig. Ik vind het heel geslaagd. Toch grappig hoe een randje er heel anders uitziet op ruitjespapier dan gebreid.
Hierna ga ik proberen gras te breien. :)Oja, ook nog de teltekening.
8 opmerkingen:

Corina zei

Onwijs leuk Gina, en wat lief dat je laat zien hoe je dat hebt gedaan, dat moet ik toch ook eens proberen...

blauwruitje zei

Wat leuk zeg. Het ziet er wel tamelijk ingewikkeld uit. Daar moet ik eens rustig voor gaan zitten.

conny's quilts zei

Leuk joh met al die randjes. Waarom noem je het een eindeloze col? Is dat om dat je rondbreit misschien?

Joke zei

Dit is leuk om te zien én leerzaam, dankjewel!

Pauline zei

Ik vind dit een super origineel idee, hartelijk dank voor de tutorial, heel interessant hoe je die smocksteek maakt!
Ik ben erg benieuwd naar het vervolg, mogen de inspirerende patroonontwerpende fibes bij je zijn.

Rita Janssen zei

Alweer een heel geslaagde smocksteek Gini, echt iets om eens te proberen en dan dat zwart-wit randje ernaast is helemaal top!
Ben heel benieuwd hoe je gras gaat breien...
Groetjes, rita.

Anoniem zei

Dat ziet er heel apart uit Gini: vanuit het niets onstaat iets, nl. die grappige smocksteek.
Veel plezier met breien.

MoniqueB. zei

Jeétje wat mooi! Zoiets ken ik wel (lange lussen maken en later ophalen) maar zó heb ik het nog niet gezien. Erg mooi!

Een reactie posten