Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 26 oktober 2013

Nog steeds in de opruimmood, maar..


Het einde van  D'ruitdaging door Yourganize  is in zicht. Dit is mijn voormalige logeerkamer. Het logeerbed is verkocht (één punt) en nu kan het even als "tijdelijke opruimkamer" gebruikt worden. Hier staan nog de dozen met kringloopspullen die ondertussen al weggebracht zijn. Wat zijn die mensen daar blij met mijn opruimmanie! :D

Ondertussen blijven er elke dag nog steeds nieuwe uitdagingen komen. Vandaag zijn het dus de hobby's die aangepakt moeten worden. Sorry hoor, dat wordt hem niet echt. Lelijke lapjes bestaan niet en restjes gebruik ik ook. Verder ben ik al jaren fan van Winkelen in eigen kast en koop dus alleen nog maar wat ik nodig heb om iets af te kunnen maken.  Mijn schilderspullen zijn keurig opgeruimd, net als mijn algemene hobbyspullen zoals vilt, papier, mozaïeksteentjes e.d., allemaal keurig gesorteerd in hun eigen bakjes.
Maar goed dan, ik heb een vuilniszak vol restjes acrylwol weggedaan. Toch maar weer 48 punten en daarbij heb ik de klein bolletjes niet meegerekend. ; ) Deze zak heb ik naar Adullam gebracht, een prachtig goed doel hier in Staphorst. Voor nu gaan de hobbykasten voorlopig weer dicht. ;)

Natuurlijk doe ik nog meer dan alleen opruimen, al lijkt het er haast niet op. ;)
Vorige week ben ik lekker een dagje naar Veldhoven geweest, quilts kijken en genieten met een stel vriendinnen.


En wie zit daar bij de entree van de OEQC in Veldhoven? Juist, Hilde van Yourganize
Na wat gezellig te hebben gebabbeld konden we de quilts gaan verkennen. Daar ging het tenslotte om. ;)
De foto's van de quilts heb ik op mijn Flickr geplaatst, teveel voor een blogje. (Eigenlijk ben ik daar nog mee bezig. Ik hou er namelijk van om overal de naam bij te zoeken). Maar mijn favorieten laat ik hier natuurlijk wel zien. 


Op de eerste plaats komt voor mij dit quiltje. Ik kan hem niet vinden in mijn boekje en dat is heel erg jammer. Misschien is het er een van het Noorse quiltersgilde. Het ontwerp en de kleurkeuze maakten dat deze quilt mij opviel. Ik zou graag de naam van de maker hiervan weten.


De volgende die mij opviel was deze winnende quilt van Sylvia Kaptein, Catching Beauty. Het ontwerp was niet helemaal perfect, maar de kleuren en vooral het materiaalgebruik vond ik zeer geslaagd en zeker de prijs waard. Natuurlijk waren er nog veel meer mooie quilts. 

Deze quilt Autumn in Berlin van Annelies Ghyselen stak ook met kop en schouders boven de rest uit. Echt een kunstwerk! De quilt Riflesso van Maryline Collioud-Robert viel mij op door het kleurgebruik en natuurlijk de boogjes. Hier een close up.In de grote zaal hingen de quilts aan het plafond en door de tocht zijn er toch heel wat van mijn foto's bewogen. Gelukkig had ik de catalogus, maar toch, jammer.

Aan de wanden hingen werken van o.a. Rita Frizzera, met prachtig quiltwerk en kleurrijk appliqué. Ardesia is de naam van de quilt hiernaast. Zelfs de naam is mooi. :)


Deze kleurijke dame met bijzonder halsketting, is Hilde van Schaardenburg. Hilde had de borduurwerken van haar moeder omgetoverd tot een hele mooie serie moderne quilts met als titel Radiation. Een leuk mens om mee te praten en zeer inspirerende quiltjes. :)
Naast de zaal met prachtige quilts, was er nog een zaal met winkeltjes. Daar bleef ik niet te lang hangen, het was er gewoon veel te heet.

Maar toch heb ik bij Trapsuutjies stofverf gekocht in het prachtigste violet, daar heb ik hele leuke plannetjes voor. :)

Natuurlijk kom je daar heel veel mensen tegen, bekend en onbekend.

Zo was het heel gezellig kletsen met Joop Smits-Jansen, echt een quiltster in hart en nieren. Haar nieuwste werk was door ziekte niet afgekomen voor de tentoonstelling, maar dat was ook alleen geregen al de moeite waard!
Van alle prachtige quilts van Joop, laat ik alleen deze diamonds zien. Dat geeft mij misschien een extra impuls om met mijn eigen diamantjes aan de slag te gaan.;)


Zelfs als je buiten even gaat afkoelen, kom je interessante mensen tegen. Zoals Ine met haar verzameling speldjes. Een heel gewicht bijelkaar, maar absoluut een prachtige verzameling. Deze mevrouw heeft al heel wat belangrijke quilttentoonstellingen gezien. Nog een leuk mens ook. :D


Wat ik ook absoluut de moeite waard vond, waren de kleine kunstwerkjes van Art Igra. Dit is een groep van Russische en Oekraïnische quilters die elke drie maanden een quiltje maken van 40 x 40 cm.
Kunstwerkjes, stuk voor stuk! De quiltjes hieronder hadden als thema jaloezie en ik vind ze super geslaagd!
We bleven tot de doeken over de winkeltjes gingen, het geld geteld werd en de auto met de geldautomaat gesloten werd.  Leuke jongens trouwens, die daar werken!Als laatste dan nog mijn aankopen. De violette verf plus proefpotje, een rolletje zwartwitjes voor de afwerking van één van mijn ufo's, een stukje centimeterband voor een huswifproject en nog wat kaarten van het Quiltersgilde.  
Een geslaagde dag. :)
8 opmerkingen:

GuAnita zei

Nou Gini! wat heb je het weer druk gehad, maar wat een prachtige plaatjes! :) (en een ruimte thuis ;))

Pauline zei

Ik ben meteen weer terug in de sfeer van onze heerlijke dag! Wat een heerlijkheden, ik kan me voorstellen dat jij vandaag niet veel hebt met de D'ruitdaging, je hebt al zoveel opgeruimd het laatste jaar! en nog heb je een zak vol bij elkaar weten te scharrelen. Succes met opruimen, het gaat je goed af zo met de opdrachten door het hele huis.
Mooie aankopen heb je gedaan, maar ook die heb ik natuurlijk al geaaid in het echie. Bedankt voor dit nagenietertje.

Karin zei

Jij staat echt wel in de opruimmodus! Hulde voor zoveel doorzettingsvermogen.
Wat een heerlijke foto's heb je gemaakt. Je hebt weer heel andere dingen gefotografeerd als ik. Typisch ;) Wat was het een topdag he?

ria vogelzang zei

Hoi Gina, wat een prachtig verslag! Leuk de quilttentoonstelling in Veldhoven. Jammer dat ik er dit jaar weer niet naar toe kon...; het moet toch echt eens een keer lukken.... ;)
En wat een opruimingskunsten! Pfoe..... daar kun je echt moe van worden, zeg! :D
Veel plezier met je leuke aankopen.
Groetjes, Ria.

baukje zei

Oh wat een fijn verslag. Die autumn in Berlin en die ernaast ....zo mooi en ehlemaal mijn kleuren . En die combinatie applicatie en borduren, helemaal mijn ding, zeker na Italie. Ach 1 leven is veel te kort.......

Corina zei

Leuk om te zien en te lezen Gina!

feltfree på Åsly zei

Het was een supergezellig dagje. Erg leuk jullie te hebben ontmoet.
Zou je mij een foto van dat quilt met de giraffe kunnen sturen? Eens kijken of het van een noorse quiltster is.
Succes met je laatste opruimdagen. Je hebt een flinke slag geslagen.
Groetjes Frederika

Rita Janssen zei

Jij hebt heel goed opgeruimd en een hele gezellig dag beleefd daar op de tentoonstelling! Wat een prachtige werkjes daar, ongelooflijk, supermooi handwerk! Je aankopen zullen vast weer een leuke bestemming krijgen :)
Grtjes, rita.

Een reactie posten