Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 15 november 2014

Aquarel landschap cursus gegeven door Marjon Hoftijzer


Dit aquarel landschapje is gemaakt door Marjon Hoftijzer. Ik zag het op de open dag van Quiltpalace en heb me toen meteen ingeschreven voor die cursus. Afgelopen donderdag was het eindelijk zover. 


Mijn uitgangspunt was deze foto. Nummer 431, de roeken boven het spoor, uit mijn foto's voor Staphorst elke dag. Zo'n blauwe lucht en dan die zwarte roeken op die zwarte lijnen. Ik vond het wel wat hebben. Maar hoe zou het worden als aquarel landschapje à la Marjon Hoftijzer?

Gelukkig kregen we uitgebreid les. Onvermoeid kregen we tip na tip om ook zelf te leren hoe je al deze materialen kon gebruiken.
Mooi om te zien hoe na een dag hard werken de foto's veranderd waren in kunstwerken. Zoals je ziet is mijn werk sterker doorgequilt dan de oorspronkelijke bedoeling was. Dat kwam doordat mijn fotostroken erg verkreukeld waren omdat iemand er op was gaan zitten. :p 
Maar ik denk dat ik er zo wel aardig wat van gemaakt heb.
Verder zit ik er nog over te dubben of ik er misschien nog wat roeken bij moet maken. Ik hang hem wel even in 't zicht om erover na te denken.


 Ik heb het hier op een lapje gelegd, want ik ga er een quiltje van maken. Deze kleur lijkt me wel mooi als border. Dan misschien met een wit randje ertussen. Jammer dat ik er pas volgende week verder aan kan werken.

Nu zit ik te dubben welke foto ik voor de volgende ga gebruiken, foto nr. 231 of nr. 709. :)

6 opmerkingen:

Elizabeth zei

Dat is GAAF... oh, dat je dat kunt! Ik zit altijd met open mond naar zulke quilts te kijken. Schilderen met lapjes is het...

Groetjes, Elizabeth

conny's quilts zei

Wauw, mooi zeg! Wat een leuke workshop!

Corina zei

Mooi wat je hebt gemaakt!

Rita Janssen zei

Zo mooi, een waar kunstwerkje, jij kan schilderen met de naaimachine, super!
Grtjes, rita.

nelleke markesteijn zei

Wat geweldig leuk! Een combinatie van zoveel creatieve technieken: fotograferen, quilten en schilderen. Het lijkt me enig om dat ook eens te gaan doen. (Maar weer opslaan ^_^).
Groetjes, Nelleke

Quiltprinses zei

Mooi Gina!

Een reactie posten