Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


maandag 17 augustus 2015

Na zonneschijn komt regenNa al die hitte van de afgelopen tijd hebben we nu regen, regen en nog eens regen. Hondjes, ook hele oude hondjes, moeten ook dan uitgelaten worden.
Om onze Axel een beetje te helpen z'n oude botjes warm en droog te houden, heb ik voor hem een regenjasje gemaakt.


De proefversie heb ik vorig jaar herfst al gemaakt, van een plastic tafelzeiltje. Dat hielp prima tegen de regen,  het was alleen wat krapjes en scheurde gauw.


 Door een gratis hondenveiligheidshesje kon ik een patroon maken. 
Daarmee heb ik onze Axel wat truitjes gemaakt, die hij veel gedragen heeft. Vooral als hij weer eens niet lekker was.

Van een gratis waterdichte sporttas en een voering van fleece heb ik zijn nieuwste jasje gemaakt. Iets groter en lekker warm. Met een klittenbandsluiting en om de hals een goedkope riem met reflecterend band en een sluiting.
Deze zit een stuk beter dan het tafelzeiltje. ;)
Op Pinterest heb ik nog wat patronen voor hondenkleding verzameld. Daar zitten best leuke dingen tussen. Misschien maak ik nog wat meer truitjes voor hem. Tenslotte is het nu nog niet eens herfst!

In de regen gaat hij nog steeds niet graag naar buiten, dat is toch echt teveel gevraagd. Maar wij worden nu tenminste niet meer zo nat en koud als we allebei met onze regenjas aan buitenlopen. :)


5 opmerkingen:

Cnetty zei

Staat hem zo goed! Lekker warm :)

Marian zei

Handig jasje en zo lekker warm, dat moet hij heerlijk vinden. Ik ben ook wel eens ergens gebreide hondenjasjes tegengekomen, die zijn ook zo leuk om zien.

baukje zei

Wat een schatje is eht met dat nivea jasje aan.......

Rita Janssen zei

Oh zo schattig met dat regenjasje aan, daar zal hij best tevreden mee zijn en jij bent echt wel superhandig om dit te maken.
Grtjes, rita.

Corina zei

Wat ben je toch handig! En wat zorg je goed voor je ouwe hondje.

Een reactie posten