Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 4 augustus 2015

Zomertijd


Zomertijd 2015 was toch wel heel bijzonder. Niet alleen een hittegolf, maar ook een echte zomerstorm. Onze partytent leerde vliegen voordat hij in elkaar zakte en als een hoopje geknakte vuilnis bleef liggen. In de tuin groeien mijn tomaatjes als nooit tevoren en had ik heel veel leuke plannetjes voor in de vakantie.
Behalve de laatste hand aan onze slaapkamerverbouwing wilden we leuke dagjes uit, lekker lezen en luieren in de zon en natuurlijk wilde ik veel handwerken. 

Meteen in het begin van de vakantie begon ik met het aanpassen van dit kattenquiltje met de Mieze Kätzchen. Die zou perfect boven mijn ladekastje passen, maar dan wel als een rechthoekig quiltje. 
Eerst maar weer eens in eigen kast gedoken. Lapjes in bijpassende kleuren en restjes Hobbs waren gelukkig nog in voorraad. 


Van de lapjes heb ik een sterrenhemel gemaakt om de kattenwereld heen. De bies van het quiltje gehaald en natuurlijk ook de sleuven.


Nadat alle sterren aan elkaar genaaid waren heb ik ook de restjes Hobbs aan elkaar gezigzagd. Wie wat bewaart, heeft wat. ;) Het biesje er weer om en daarna heb ik alles aan elkaar genaaid.

Ja en toen kreeg ik griep. Midden in de zomer en in mijn vakantie. Ik heb de sterren nog met bloemen doorgequilt en het geheel afgebiesd.  De stof van de sleuf heb ik hergebruikt voor een nieuwe sleuf en nu hangt hij waar ik hem wilde hebben, in mijn nieuwe slaapkamer. 
Maar toen werd de griep echt heel erg. Met alles erop en eraan. Gelukkig heb ik een hele lieve man die mij water en kippensoep kwam brengen en die er nu ook de tijd voor had. Maar mijn grootste vriend was toch de emmer naast mijn bed..Maar goed, het is weer bijna helemaal voorbij. Maar laat er nou toch ook een voordeel zitten aan twee weken ziek zijn! Ik heb twee weken verplichte rust gehad aan mijn handen en dus.. Kon ik zowaar weer breien!

Nu brei ik tijdens de koffie een paar pennetjes en leg het dan weer weg. Want ik ben o zo bang dat ik straks weer teveel doe. Het is de Zickzack shawl, die ik tijdens ons weekendje weg in Borne had gezien. Wat een simpel werkje met een groots effect. Het is gewoon 5 recht, 2 samenbreien, 4 recht en 1 steek breien uit de voorste lus en 1 steek breien uit de achterste lus van de laatste steek. Dat geldt voor de heen- en de teruggaande pennen. Echt heel erg makkelijk en dus heel geschikt om steeds weer op te pakken en lekker verder te breien. Alleen wel zorgen dat je de drie knotten steeds in dezelfde volgorde gebruikt. :)

Alle andere handwerken heb ik even opgeruimd, behalve Home Street. Want als ik kan breien, dan kan ik dus ook weer appliceren!
Ja en vandaag regent het en ga ik een begin maken met achterstallig huishouden. Want de vakantie is nu echt voorbij! 


4 opmerkingen:

nelleke markesteijn zei

Jemig, dat isnog eens een in het water (bed) gevallen vakantie!! Wel fijn dat je handen zoveel beter zijn geworden!
En dan maak je meteen weer hele leuke dingen natuurlijk :-). Prachtig ziet jouw sjaal er uit, mooie kleurverdeling!! Het bloemendekentje (?) is toch gehaakt) ook heel erg mooi. Ik ben altijd gek op die kleuren.
Het poezenquiltje staat prachtig zo, aan de muur. Had je samen met je mooie krukje wel wat leuks om naar te kijken vanuit je ziekbed ;-).

blauwruitje zei

Jee wat akelig, bijna je hele vakantie in bed! Ik vind je kattenquiltje erg leuk geworden maar ik ben ook benieuwd naar wat je nog meer van plan was. Gelukkig dat je nu weer beter bent en dat het met je handen weer beter gaat. Groetjes Sandra

Marian zei

Wat zonde van je vakantie, je bent toch wel een pechvogel zeg, wie wordt er nou in de vakantie ziek. Je kan er natuurlijk niets aan doen, maar het is wel fijn dat je na je gedwongen rust weer kan breien aan die prachtige sjaal. En wat is dat quiltje leuk geworden zeg, dacht eerst, o wat zonde om het te veranderen, maar het ziet er nu super uit. Vanaf nu lekker genieten van je overgebleven vakantie.

Rita Janssen zei

Zonde van je vakantie, grote pech, gelukkig heb je je tijd toch nog wat aangenaam kunnen doorbrengen met handwerken. Je quiltje is prachtig geworden! Die sjaal vind ik ook zo leuk, echt hele mooie kleurtjes.
Grtjes, rita.

Een reactie posten