Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zondag 14 februari 2016

Mijn jaarlijkse uitje: De handwerkbeurs in de IJsselhallen

Het was weer een feestje, de jaarlijkse handwerkbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Zoveel leuke handwerkmensen, zoveel inspiratie, zoveel leuke kleuren in handwerkmaterialen!

De foto hierboven is een collage van wat foto's van mensen met zelfgemaakte dingen. Tassen, shawls, klein spul zoals het minitasje en gehaakte etuitje en zelfs een super originele rollatortas!
Want niet alleen de beurs zelf geeft inspiratie, ook de mensen die de beurs bezoeken. :) 
De shawl die precies in het midden staat, is de Fortunes shawlette, en gratis patroon. Het vest van de mevrouw links daarvan is helemaal bont door de gemaasde randjes. De bonte tas onderaan is gemaakt van een setje K.Fassett lapjes. De shawl van de mevrouw linksonder is gemaakt van drie verschillende kleuren Drops en zelf gecombineerd. De kleurencombi van de shawl van de mevrouw rechtsonder vond ik ook een plaatje.


Bij de entree 's zag je er niet aan af dat er zulke kleurrijke zaken te zien waren aan de binnenkant. :) Omdat ik op tijd was, kon ik mooi doorlopen naar achteren, waar nog geen klanten waren. 
Bij Keetje Knutsel vond ik zowaar de neon roze katoen die ik op mijn lijstje had staan. Ze hadden veel moderne kleurtjes, die hou ik in de gaten!
Daarna rechtstreeks naar Bart & Francis om van de kleuren en materialen te genieten. Ik kon wat prachtige merino niet weerstaan en kreeg er nog een knot gratis bij. Natuurlijk ging ik daarna langs bij Wol met Verve, daar kan ik elk jaar weer slagen voor bijzonder mooi geverfde wolletjes. Dit jaar heb ik twee hele bonte knotten uitgezocht en daarnaast nog wat uit de bollenbak. Heel leuk zo'n bollenbak!


Onder het toeziend oog van een meneer trof ik daarna mijn vriendinnen en zijn we de kramen afgegaan.


Retro lapjes en patronen maar ook  prachtige nieuwe lapjes.Wieke was er om haar nieuwe blad te promoten en natuurlijk waren de meiden va de Dutch Wool Diva er ook. Daar heb ik al heel wat mooie wolletjes weggehaald. :) 

Ook zag ik een zigzagshawl hangen, die herkende ik! Het was de shawl die ik een keer op vakantie had gezien bij Ten Buuren, een heel gezellige winkel. Ik ben ondertussen verder met de shawl dan zij.. ;)
Neon kleuren komen steeds meer in. Vorig jaar zag ik het al in Berlijn, maar nu ook hier.
Nee, ik heb dat gele garen niet gekocht, onderaan lag heel mooi paars garen, dat heb ik wel gekocht!
Trouwens, zo'n Dear Jane lapje voor 3,- euro de meter, dat kan ik ook niet laten liggen hoor.
Met hier nog een foto met mijn gehele buit dit keer. Heerlijk bont dit keer en daartoe reken ik ook het boek van Freddy Moran.
Met als laatste nog wat foto's voor extra inspiratie. :)

8 opmerkingen:

baukje zei

prachtige fotoos . Wat een mooie dingen heb je gezien. Die gehaakte sjaal lijkt me wel leuk omte maken. Leuk toch al die mensen die trots hun maaksels showen. Had jij nog iets eigengemaakst om of aan?

conny's quilts zei

Mooie reportage. Ik ben gisteren helemaal vergeten op de beurs zelf foto's te maken, toen was het ook zo druk dat ik er alleen heel veel hoofden en ruggen op had gekregen waarschijnlijk...;)

fanca zei

o heerlijk dagje beurs dus mooie aankopen hoor en veel inspiratie opgedaan

loesje zei

Mooie buit. Wat is dat roze ding? Ik neem aan dat er een vinger door het gat moet, maar verder snap ik 'm niet.

nelleke markesteijn zei

Wat een mooie dingen heb je gekocht op de beurs!!! En wat een inspiratie doe je er op hè!! Al die mensen die bezig zijn met creatieve hobby's; het blijft een feestje om dat mee te maken!!
Groetjes, Nelleke

Pauline zei

Gini, het was heerlijk om weer met jou over de beursvloer te mogen gaan, ik heb met je mee genoten van al die mooie mensen met hun creatieve maaksels, ze reageerden meestal ook heel enthousiast, zo leuk! Je aankopen zijn verrukkelijk, zo kleurrijk en aaibaar, en dan die roze draadtrekker, wauw! daar word je blij van! Het boek is een bom aan inspiratie, kijk er maar regelmatig in dan kunnen wij mee genieten van jouw uitspattingen daarna. Tot gauw!

Tinneshobbyworld zei

Ooit zal ik er eens geraken :-)). Gelukkig kan ik altijd wat genieten van jullie mooie foto's en verslagen op jullie blogs.

Lieve groetjes, Tinne

Rita Janssen zei

Jij had duidelijk een fijne dag en hebt heel wat gescoord op de beurs, heel veel fleurigs in allerhande materialen om veel creatiefs mee te doen, veel plezier ermee!
Grtjes, rita.

Een reactie posten