Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


maandag 22 februari 2016

Spark joy - alweer


Dit weekend heb ik heerlijk zitten lezen in het tweede boek van Marie Kondo, Spark Joy, an illustrated Guide to the Japanese Art of Tidying. Het was lekker lezen, want mijn huis is nog steeds mooi opgeruimd sinds boek nummer 1.

Toch was ik vandaag helemaal in de opruim mood en ben regelrecht naar mijn werkkamer gegaan want wat maakte mij niet blij? Die jeans die ik aanhad naar de IJsselhallen! Perfecte broek hoor, dat is het niet, maar die zakken! Op de foto zie je er niks van, maar dit zijn nepzakken, niet te gebruiken. Waarom fabrikanten denken dat damesbroeken nepzakken nodig hebben is mij een raadsel. Een autosleutel valt eruit als je gaat zitten. Alleen je vingertoppen passen erin. Belachelijk en het ergert mij enorm. Zie hier de binnenkant. 
Daar heb ik dus wat aan gedaan. :)

 Als eerste heb ik een patroontje gemaakt door te tekenen wat voor zakvorm ik wilde hebben. Daarna heb ik dat tweemaal uit dubbele stof geknipt, met een naadtoeslag aan alle kanten.De lapjes moesten eerst aan de bovenkant zigzagd en daarna de ronde kant dichtgenaaid.Van de broekzak heb ik het zoompje aan de onderkant afgeknipt. Aan één kant de bovenkant vastgespeld en die eerst genaaid.
De rest van de naad heb ik genaaid aan de binnenkant van de zak. Meteen gezigzagd.
Nadat alles goed vast zat, heb ik nog een extra naadje gemaakt voor versteviging.
Mijn hand kan ruim in de zak en mijn sleutels voortaan ook.

Mijn broek sparks weer joy, absoluut. :)
Ik ga nu mijn keukenspullen opnieuw opruimen, want ik weet zeker dat ik dat weer wat kan uitdunnen. 
Hartstikke leuk, opruimen.

7 opmerkingen:

nelleke markesteijn zei

Geweldig Gina!! Dat heb ik ook al een paar keer gedaan :-). Bij één broek waren de zakingangen gewoon dicht genaaid, zonder dat er überhaupt een zak achter zat. Helemaal nep-ingang :-(. Daar heb ik een complete zak in genaaid; eentje maar, de rechtse, die ik altijd gebruik. In de linker had ik geen zin meer ;-).
Ik snap die fabrikanten niet, waarschijnlijk komen er niet genoeg klachten :-).
Groetjes, Nelleke

Martine zei

Wat slim. Heb ook nog een paar broeken zonder zakken.

blauwruitje zei

Zo herkenbaar. Ik had nog niet bedacht dat ik de zakken natuurlijk ook zelf kan vergroten. Goed idee! Ik begrijp ook niet wat ontwerpers bezield. Praktisch is toch ook een van mijn voorwaarden die ik aan mijn spijkerbroek stel. Fijne dinsdag. Groetjes Sandra

Corina zei

slim opgelost

Rita Janssen zei

Dat heb je mooi opgelost!
Grtjes, rita.

Tinneshobbyworld zei

Weer knap opgelost !!!!

Groetjes, Tinne

Pauline zei

Wauw, wat een eye-opener, daar wordt je inderdaad spetterend gelukkig van. Lang leve Marie Kondo en haar inspiratie! Dat je ook van dit boek mag genieten en net zulke goede resultaten gaat boeken als met boek 1.

Een reactie posten