Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


donderdag 25 januari 2018

Verdanda


Zoals ik al eerder schreef, ben ik weer terug bij de Verdandaploeg. 
Dat betekent eens in de zoveel tijd in de winkel bij Quiltpalace in Staphorst samen gezellig aan quilts voor Verdanda werken.
Jammer voor mij dat Quiltpalace gaat verhuizen. De Wijk is niet echt ver, maar het even langslopen is dan wel verleden tijd!

Voor deze quilt kreeg ik een top met grote driehoeken en een sprookjesmotief. Maar omdat het een eenpersoons quilt moest worden, heb ik wat lapjes in bijpassende kleuren meegenomen.
Van de top heb ik de zijkanten losgetornd. Ook zat er een bies bij, natuurlijk veel te kort. Overhemdstofjes in smalle repen en twee brede stroken die over waren van de boompjesquilt maken samen met de losgetornde strook en nog wat extra roze, een mooi formaat quilt.
Het quilten zelf ging wat lastig omdat ik roze glittergaren gebruikte om vrij te quilten. Gelukkig ging het quilten met de nieuwe machine prima. Volgende keer heb ik in ieder geval al één affo!

Bij Verdanda krijgt men allerlei lappen, patchworkblokken, onafgemaakte quilts of zelfs hele quilts. Deze cirkels waren ook ooit een project van iemand en dat mag ik af gaan maken. 
Bij de volgende samenkomst krijg ik er nog wat cirkels erbij, eens kijken of ik hier een mooi geheel van kan maken. Deze staat dus nog even in de wacht.Voor het bomenquiltje hoef ik niet veel te doen. De top was al af. Dus heb ik de boel gedubbeld en ben begonnen met quilten. De boompjes zelf en de rand moeten nog. Dat gaat nog wel lukken voor de volgende keer.


Voor een vierde quilt liggen deze top en achterkant al klaar. Te wachten tot ik een passend stuk vulling krijg. Dan ga ik deze met plezier afmaken!

Over een poosje, komen deze quilts dan in de lijst bij Verdanda te staan. 
En dat betekent, dat ze iemand blij hebben gemaakt. Daar werk ik graag aan mee. :) 


Maar natuurlijk doe ik ook nog wel andere dingen hoor. Ben nu met een tas bezig. Moet groot en stevig worden. Duidelijk nog niet klaar. 

Aan de slag maar weer!

2 opmerkingen:

Marjan Hoekstra zei

Wat ontzettend leuk om hieraan mee te werken! Ik heb even gekeken waar Verdanda voor staat.

blauwruitje zei

Je bent weer een bezig bijtje! groetjes Sandra

Een reactie posten