Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 7 januari 2012

Het 365 dagen project 2012, The Black Spotted Blanket

Met al die 365 dagen projecten dit jaar, heb ik me toch over laten halen om er ééntje te doen. Nee, niet de Beekeepersquilt en ook geen kleine huisjes, maar vierkantjes, gebreide vierkantjes. :)

Ik ben al tijden gek op de Sock Yarn Blanket van Shelly Kang, die ik voor het eerst op Ravelry zag. Geweldig, zoveel restjes in zo'n kleurrijk geheel! De rand is hoekig en de vierkantjes zijn verschillend van grootte. De kleuren zijn heel verschillend, maar hebben een basis van blauw, de rand is afgewerkt met een i-cord.

Daar kon ik mijn eigen draai wel aan geven dacht ik zo. Dus ik heb een proefje gemaakt. Hoe maak je de vierkantjes eigenlijk en hoe laat je ze de andere kant op kijken, dat soort dingen. Het was makkelijker dan ik dacht. :)

Ook heb ik een zwart puntje in ieder vierkant toegevoegd om er een patroon en eenheid in te maken. De basis van het geheel wordt in paarsen en bruinen gebreid, met dus die zwarte puntjes. Ook maak ik alle vierkantjes even groot om rust en eenheid in het ontwerp te brengen. Maar de zwarte puntjes maak ik niet overal gelijk groot om het speels te houden.


Na 10 dagen (even alvast wat extra vierkantjes gebreid), lijkt het al heel wat. De originele Sock Yarn Blanket is in ribbelsteek gebreid, voor de Black Spotted Blanket hou ik het op een randje van 3 ribbels en brei daarna de rest in tricotsteek.
Een andere grote verandering van het originele patroon is de rechte zijkant die het geheel gaat krijgen. Aan elke kant 19 x 19 blokjes worden in totaal dus 361 blokjes. Geen hoekige rand, maar een rechte rand waar ik eventueel nog iets omheen kan maken in 2013 of zo. ;) Het lijkt me een haalbaar doel voor 2012!
Zo en nu wil ik wel weer eens een stukje patchen!9 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

wat is ie mooi geworden!

neeftje zei

Wat leuk, ziet er toch lastig uit zo die hoekjes. Wordt vast een hele mooie!!
Groetjes

Pauline zei

Dit wordt een pracht afghan! Een kleurrijk feest om naar te kijken, lekker onder weg te duiken, maar eerst lekker heel veel blokjes aan te breien!
Succes met je missie!
Groetjes, Pauline

Marianne zei

He Gina, wat een leuk blog heb je!!! En dit.... is ontzettend gaaf zeg, goed idee!
liefs Marianne.

Gingini zei

Eerst nog een feestje om te maken hoor! Ik ben nog bezig met een tutorial. :)

Petra zei

Mooi wordt ie! Wel haalbaar idd en een goed plan...zo schiet het toch op!

hannah zei

Oh, dit is leuk, en na een heel jaar heb je inderdaad heel veel lapjes!

Annette40 zei

hoi dit is erg leuk
ik heb me ingeschregen met 365 dsgen project en wil dit met stof gaan doen allemaal blokjes in log cabin, van stof
groejtes Annette

Annette40 zei

trouwens ik ben met een blokjes stola bezig(breien) ook erg leuk

Een reactie posten