Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 21 januari 2012

Week 3 van de Black Spotted BlanketWeer bijna een week en dus zeven vierkantjes verder. Het gaat al aardig op mijn plannetje lijken. :)

Nu ik mijn nieuwe brace heb kan ik even weer weinig doen. Deze baleinen zijn niet buigzaam zoals bij mijn oude brace het geval was en waar ik dus mee kon lezen èn schrijven. ;)  Omdat de duim nu ook een eigen spalk heeft, is het moeilijk om een breipen vast te houden. Maar alles went! Als ik maar rust genoeg houd voor de applicatiecursus binnenkort.:) 

Dit is een proefje voor mijn nieuwste project: De WesterWaldWaves shawl. Maar daarvoor had ik echt te weinig aan dat restje Malabrigo. Ik laat het alleen even zien voor het patroon.
Dus deze wolletjes erbij gepakt: Jawoll Magic van Lang Yarns. Mooie wolletjes. :) Ik vergeet er nog bij te zeggen dat ik dit dus gebreid heb voordat ik de nieuwe brace omhad. Het zal nu weer een stùk langzamer gaan. :pOja, ik noem het 'Querwellen' oftewel dwarse golfjes. Want ik ga echt niet de hele lengte van de shawl op mijn pen nemen zoals in het originele patroon staat!  


Ook heb ik weer lekker tussen lapjes zitten rommelen. Dit zijn de lapjes die ik ga gebruiken voor een applicatierand voor een dansend konijntje. .) Dat show ik later nog wel. In ieder geval passen deze kleurtjes er perfect bij. :)
 Voor de cursus van Ted Storm wil ik deze lapjes ook gaan gebruiken. Daar heb ik nog van alles voor nodig zoals garens, heel veel naalden en een lineaal van 33 euro. Heerlijk, al die voorpret! :)
Maar lapjes koop ik niet meer dit jaar want.... ik ben alweer ergens voor gevallen:


2012 Winkelen in eigen kast. Vorig jaar heb ik een half jaartje UseWhatYouHave gedaan. Wat mij heel erg goed bevallen is. Maar mijn voorraad is nog steeds nauwelijks verminderd. Dus, ik ga ervoor! Een jaartje geen lapjes kopen, beloofd!

9 opmerkingen:

Josee zei

Dat lijkt me lastig zo een brace. Je kunt gelukkig toch nog steeds behoorlijk handwerken.
Mooie shawls staan er weer op de pen.
Een jaar is wel heel lang, succes.

Gingini zei

Jawel, maar de voorraad is groot.. ;)

quilting Jeannet zei

Ik zet je op de lijst Gingine, enne....tja, een jaar is wel lang ka, ik vind het soms ook niet makkelijk al was het mijn eigen initiatief samen met Conny!We zullen zien.....

Groetjes, Jeannet

Christine zei

Helemaal goed Gini, we gaan er zeker voor.
Het gaat lukken hoor en als ik met de Cinco de mayo van Karen Stone ga beginnen in 2013 hoef ik helemaal niks meer te kopen, zelfs het quilt garen heb ik erbij gekocht.
Wat een goeie brace, met wat geduld komt dat vast goed.
Mooi hoor die Wester Wald Waves shawl, heel apart en mooie wol gebruik je ervoor.
Knuf Chrissie

Gingini zei

Ja, in 2013 gaan we beauties maken!! Zelfs daar heb ik nog voorraad genoeg voor!..... ;)

conny's quilts zei

Leuk dat je ook met onze uitdaging mee gaat doen, succes!

Corina zei

Oh, je hebt mooie lapjes bij elkaar gescharreld! Ik ben heel benieuwd wat je daarmee gaat doen. En je breiwerk met dat fantastische garen - wow! Dapper dat je nog een jaar geen lapjes kopen eraan vast plakt! Succes!

Anoniem zei

Wat leuk, die aanelkaar gebreide vierkantjes. Ik ga nog even verder kijken op je blog. Groetjes van een toevallige voorbijgangster! :-)

hannah zei

Eigenlijk net zoiets als use what you have denk ik? Goed idee, die lapjes zijn natuurlijk niet voor niets in je kast terechtgekomen. Ik hoop dat het allemaal heel mooie projecten gaan worden.

Een reactie posten