Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


vrijdag 14 september 2012

Ben d'r weer!


Ja hoor, ik ben weer thuis. Heerlijk uitgerust? Nou bepaald niet! Na al die S-Bahn en U-Bahn trappen op en af ben ik blij weer thuis te zijn. Ja, zelfs met dit weer! Brr! M'n hemd weer aan en zelfgebreide sokken, lekker warm!
Hierboven mijn projecttasjes bij thuiskomst.  

Vakantiewerkje nr. 1 was niet af. Het garen was op! Dus gauw weer nieuwe gehaald, daar kan ik verder mee.Vakantiewerkje nr. 2 was gauw af. Dat heb ik meteen 's avonds op een terrasje gedragen. Lekker tegen de tocht en toch niet te warm. Die hou ik zelf! :)

Vakantiewerkje nr. 3 was niet erg handig voor in de auto. Werken naar een patroon is toch meer iets voor rustig thuis. Dus ook niet af, maar dat komt nog wel goed.
Tja en dan zit je in een land waar zowat elke winkel wel leuke wolletjes te koop heeft! Zo veel kleuren en soorten! Hoe komt het toch dat in Nederland zulke winkeltjes overal moeten sluiten!
Je struikelt er over de handwerkwinkeltjes, in elke plaats die we bezochten! Pottsdam, Berlijn, Helmstedt, Bremen, Oldenburg en Jever. Overal waren handwerkwinkeltjes!


Maar ook in willekeurige supermarkten waren er hele afdelingen met allerlei garens en handwerkspulletjes. Zoals bijvoorbeeld Woolworth, die had een grote sortering, het was gewoon teveel om weerstand aan te bieden..

Dus hier vakantiewerkje nr. 4. Heerlijke zachte shawl van mohair uit Duitsland. Al verkocht. :)
Maar ik had nog een tweede gemaakt, vakantiewerkje nr. 5, die heeft mijn moeder gekregen. Staat prachtig bij haar witte haren. :)

Omdat die mohair heerlijk werkte en niet zwaar op schoot lag als het heet was, ook nog een col gemaakt. Vakantiewerkje nr. 6 dus. Uitgerekt past hij over de schouders, maar enkel kan hij als capuchon gedragen worden. Deze komt in mijn winkeltje. Maar dat vertel ik later nog wel een keer.
Nu moet ik eerst een voorraadje maken. :)
Heerlijk zo'n vakantiewerkjesweek! Er is zoveel lekkere cappuccino op zonnige terrasjes te drinken! Maar voor nu weer terug naar gewone koffie en weer met de lapjes aan de slag!

5 opmerkingen:

Pauline zei

Welkom thuis! Fijn dat je er weer teruggekeerd bent uit het land der wolletjesverleidingen. Wat een mooie dingen heb je gemaakt.

Corina zei

Welkom terug Gina! Je bent flink ijverig geweest en je hebt prachtige dingen gemaakt - en zo te zien ook leuke winkeltjes gezien. Ik kan dat soms toch wat lastiger vinden in Duitsland. Maar soms loop ik er toch tegenaan, en dan kun je nooit even gewoon voorbij lopen, hè?

Karin zei

Wat heb jij veel gedaan in zo'n korte vakantie. Nogal wiedes dat je nog steeds moe bent! Heerlijk al die handwerkwinkeltjes, dat is echt feest!

Anoniem zei

Wat een grappige col met die "pukkels". Gek inderdaad dat hier handwerkwinkels moeite hebben om hun hoofd boven water te houden.

blauwruitje zei

Wat een leuke dingen. Ik was juist in de vakantie gefrustreerd want in Frankrijk (Zuid) was geen handwerkwinkel te vinden en ook de grote supermarkten hadden geen wol!

Een reactie posten