Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 1 september 2012

Ja hoor, druk, druk, druk!

Volgende week ga ik er lekker even tussenuit en dus moet ik me nog gauw even voorbereiden. Immers nu het breien niet zo best lukt, ben ik maar overgestapt op haken. Dus eerst lekker door mijn voorraad wolletjes zitten struinen, want winkelen in eigen kast bevalt mij nog steeds prima. :)
Ook moet het eenvoudig zijn, want ik heb vakantie. Haakwerkje nr. 1 wordt een supersimpele granny driehoek tot het garen op is. Misschien maak ik er nog een rand omheen.
Haakwerkje 2 werd een shawltje van stokjes waarvan het beginnetje zo vlug opschoot dat ik hem maar niet meeneem. Die heb ik vantevoren nog wel af. ;)
Haakwerkje nr. 3 is een shawl van een Japans patroon. Als het paars op is, vul ik het aan met zwart in dezelfde dikte. Daar heb ik nog zat van.
Toen bedacht ik me dat ik dan wel wat projecttasjes erbij kon gebruiken. Dus daar maar gauw mee aan de slag. Leuk hè, vakantievoorbereidingen. :)

Maar er zijn altijd weer zaken die een mens afleiden van zijn voornemen om even flink aan de slag te gaan. Zo is er vandaag dus open dag bij Quiltpalace en daar wilde ik toch echt even kijken of er wat voor mij tussen zat.

Het was er weer erg gezellig. Dat kan ook niet anders met zulk mooi weer en zulke mooie quilts! Ook mijn favoriete goede doel was er weer, Verdanda bedoel ik dan natuurlijk. Wat maken deze mensen toch veel mensen blij! :)
De prachtigste quilts hingen er, allemaal om na te maken. Zoals deze Farmers Wife Club, echt een uitdaging voor patchworkblokken liefhebbers. De Ohioquilt vond ik een schatje met hele mooie gedekte kleuren.
En is deze Venetiaanse roos niet prachtig?? De lesgevende is Janny v.d. Kloet en niet onze Ria hoor. Maar wel weer paperpiecen en ik weet nu wel dat ik dat toch liever niet doe.
Dit is de quilt die bij de ingang hing. Een cursus van Marjon Hoftijzer. Ik zit nog te dubben of ik die zal gaan doen. Maar dit lijkt echt net mozaïek! Wat een leuke techniek.De NY beauty is mooi, maar die gezichten van stof, dat lijkt me wel een uitdaging. Het is ook een cursus van Janny v.d. Kloet. Misschien doe ik die wel.


Wat het breien betreft zag ik Monique Boonstra als lesgevende voor het lace breien. Wat een mooie breisels lagen daar om geaaid te worden!  Van fijn naar superfijn en allemaal even prachtig! O en Monique lijkt me ook een heerlijk mens om les van te krijgen. ;)Achterin de winkel waren weer afgeprijsde lapjes te koop, waar ik keurig van afgebleven ben. Maar wat ik wel bekeek is dit ingenieuze quiltrek van de firma Meeuw. Hij kan staan, maar ook aan de muur hangen en toch ziet het er allemaal even prachtig uit. Hier heb ik me echt bij staan verlekkeren. :)
Ja en haaksels zag ik ook zat. Met de goudvis als mijn grote favoriet. :) Nu heb ik me genoeg laten afleiden, ik ga verder met mijn projecttasjes.
Tot na de vakantie!
7 opmerkingen:

Anoniem zei

Van alle projecten die prachtig zijn moet ik toch het meest glimlachen om de goudvis.
Fijne vakantie.

qm zei

wat zijn er weer leuke dingen om te maken. zo kun je weer tijden dubben zal ik zus zal zo of toch liever dat... ach je hebt nog even de tijd om een keuze te maken, toch? wat je ook kiest, (of niet) we volgen het wel ;-)
groetjes

MoniqueB. zei

Het was gezellig om je te ontmoeten! Tuurlijk mag je aaien; anders heeft het toch geen nut dat ik zulke dure goeie garens gebruik. Dat móet je voelen.

Dank voor de promotie! Tot ziens.

Quiltprinses zei

Wat een lief visje he?!
En o, zo handig. Geen gedoe met oppas zoeken als je met vakantie bent, de kom hoeft niet schoon enz.enz. Kortom: de ideale vis!
Fijne vakantie,
Gerda

Pauline zei

Wat een uitgebreide keuze en dat zo heerlijk dichtbij! Ik kan me voorstellen dat je zeker voor 1 of 2 cursussen gaat vallen, die "mozaïk" is wel heel tof! die gezichten zijn ook niet mis, oei wat een moeilijke keuze!
Succes met de tasjes, het gaan stuk voor stuk schatjes worden!
Visje, visje in het water, visje, visje in de kom..... leuk hoor, zeker deze soort!

ria vogelzang zei

Hé, hoi Gina! Wat een gezellige dag, hè! En zulke leuke quilts! Ik dub ook nog, hoor, alhoewel Agnes me al over heeft gehaald om bij haar te komen appliqueren.... ;))
Alvast een heerlijke vakantie en hopelijk heb je genoeg opzetjes mee.... :)
En die foto voor de Venetiaanse Roos is prachtig!! Dank je!
Liefs, Ria.

baukje zei

Wat heerlijk toch om al die mooie dingen te zien ! Wat is het leven toch mooi zo! Geniet van je vakantie .

Een reactie posten