Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zondag 30 september 2012

Het Quilt- en Borduur Festival Enkhuizen

Zaterdag 29 september was het de perfecte dag om met vriendinnen naar het Quilt- en Borduur Festival in Enkhuizen te gaan. Wat hebben we het getroffen met het weer! Na een voorspoedige en gezellige treinreis, waarbij we flink gekletst en gehandwerkt hebben, kwamen we aan in het station Enkhuizen.
Een mooi station met z'n patchwork dak! :)

  Na een klein wandelingetje langs de prachtige haven en door het prachtige Enkhuizen, kwamen we al gauw in de Westerkerk aan.


Een mooie omgeving voor al die prachtige quilts in zo'n mooi kerkinterieur. Helemaal genieten!

Overal hingen juweeltjes van quilts. Zoals achter een pilaar, dit kompasquiltje met gansjes eromheen, waar geen kaartje bij zat.
Ook de quilt van Yvonne Visser viel mij op. Heel erg leuk om te zien met yoyo's en goudlamé. 
Twee hele mooie quilts van Nel Berkhouwer-Sijbrands, "Voorjaar in vijfhoek" met daarnaast mijn favoriet "Dwarsliggers".


De quilts "Bol" van Trees v.d. Heijden en "Lens Quilt"van Ine Brom waren helemaal mijn favorieten. Wat een impact maakten ze zo samen! Er waren nog veel meer leuke, prachtige of bijzondere quilts, allemaal inspiratie!


Hier geeft Jacqueline de Jonge wat tips aan zeer geïnteresseerde dames en daarnaast zijn een hele rij supermooie artquilts van Ineke van Unen te zien.


Het was wat moeilijk lopen, want  onder je voeten was het soms heel erg hobbelig al vond ik er wel hele mooie hobbels tussen zitten. ;)
Maar met al die inspiratie alom, werd er toch niet hard gelopen. 

De kramen waren ook volop inspiratie. Zoals Mijn-Eigen.nl en De Sampler, waar ik zeker nog eens naartoe wil gaan. Leuke mensen en hele leuke dingen. :)

Bij de kraam van "Cordi"maakte dat ik bijna niet meer aan "Winkelen in eigen kast" dacht. "Groovy"heet het lapje hiernaast, ik zag meteen zoveel mogelijkheden! Maar nee, ik ben niet bezweken. Ik heb mezelf beloofd hier ook nog eens heen te gaan. :)
Alsof dat niet genoeg inspiratie was, zag ik bij de stand van het Quiltersgilde een mevrouw met een prachtige dikke shawl met een heel mooi model. Maar ook bij Hobby-Time zag ik een mooie shawl. Deze laatste shawl heet In the Pink, een gratis patroon op Ravelry, ik heb hem in mijn favorieten gezet, wat een beauty! Bedankt voor het showen dames en natuurlijk ook heel erg bedankt voor de naam van het patroon! 
 Ook zag ik een prachtig gebreid vest, maar ik heb de draagster ervan niet gevraagd of het op de foto mocht. Wel vroeg ik het aan de dames van deze tassen,  leuk hè! Zelf had ik ook mijn nieuwste tas mee, die laat ik nog wel eens zien.


Ook al heb ik dan geen lapjes en zelfs geen wolletjes gekocht, ik heb wèl dit superschattige borduurpatroon gekocht bij Crown Stitches. Het perfecte cadeautje voor een heel lief iemand. :)

 Onderweg naar huis kwamen we weer lang " 't Kleine Café", ja aan de haven. De trein bracht ons weer veilig thuis. Dit is een foto uit het raam van de trein genomen. In het midden is de "Koperen Hoogte" te zien. Dan weet ik dat ik bijna thuis ben. :) Daarna ging ik lekker met de voetjes omhoog. Het was een fijne dag!

10 opmerkingen:

Karin zei

Wat een heerlijk verslag van een heerlijke dag! Het groen-blauwe quiltje met de gansjes is mijn favoriet!

qm zei

wat een leuke dag heb je gehad. en wat een inspiratie...
knap dat je zo hebt kunnen in houden met kopen bij het zien van al die mooie lapjes...
groetjes

Corina zei

Leuk om te zien Gina, knap dat je je niet heb laten verleiden door een stofje.

Pauline zei

Wat een prachtig blogje heb je gemaakt en wat was het gezellig! Een dag om lang met plezier op terug te kijken.

Christine zei

Wat een verslag, alsof ik in iemand zijn rugzakje er ook bij was.
Het was een topdag met veel indrukken zo te zien.
Ja die bolquilt, hoe is het mogelijk zeg!!!
Adembenemend mooi.
Bedankt voor de mooie foto's.
Knuffels Chrissie

Cnetty zei

Dat kussentje met die elandjes is zo schattig! :D

blauwruitje zei

Welkom in West-Friesland. Leuk dat je, naast de mooie quilts, ook genoten hebt van Enkhuizen. Het ligt een beetje uit de route maar het heeft veel moois te bieden.

Joke zei

Ik sluit me helemaal bij Pauline aan, een prachtig blogje heb je geschreven, het was een heerlijke dag om na lang van na te genieten!

Robin zei

I've learned about you from Lies Koster... Love your quilts, blog and photos, especially the pictures of the traditional crafts. On this post, I love the "groovy" block. I wish I could find that fabric. It looks like only one piece to make the block, cut as needed to get the different colors in the block. Am I correct? Do you have information about that fabric? Manufacturer? Name of design?

I look forward to seeing more!

Gingini zei

Thank you so much and yes, you are absolutely correct. You can get the Groovy fabric at Cordi's, http://www.cordiatelier.nl/index.html. I think this is the most colorful quiltshop in the Netherlands, owned by a very nice lady. She'll help you if she can.
Groovy is made for RJR fabrics by Yuko Hasegawa in 2011.

Een reactie posten