Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


vrijdag 30 november 2012

Adventsgedachten van een quiltster

Elk jaar als de advent weer gaat beginnen, denk ik natuurlijk meteen aan een kerstquilt. Immers, een echte quiltster heeft ook een echte kerstquilt in de kamer hangen toch?

Zo ben ik ooit begonnen met deze Ster van Bethlehem. In bijelkaar passende lapjes die ik op de markt in Meppel had gekocht. Wat was ik er trots op!

Maar na een jaar of 10, 12 (jeetje!) was ik heel erg uitgekeken op dit wandquiltje. Dus maakte ik in 2009 een nieuwe quilt van alle restjes kerststoffen die ik nog had. Dat ruimde heerlijk op. Toen begon ik mezelf al een beperking op te leggen wat betreft het kopen van lapjes, want ik wilde absoluut geen kerstlapjes meer kopen.Maar omdat mijn dochter kwam, zag en meenam, zat ik weer zonder een kerstquilt.
Daarom heb ik deze kerstballen wandquilt uit 2010 helemaal naar mijn eigen smaak verzonnen en gemaakt. Die zou mooi staan in mijn woonkamer.
Jammer dat ik de quilt vergat toen ik hem in de machine gewassen had en de knalroze en paarse zijde verschrikkelijk hadden afgegeven. Zo stom!! Maar eigen schuld dikke bult. Jammerdepammer.

Dus kwam er in het jaar daarna weer een ander quiltje, met de restjes van de quilt van het jaar daarvoor. Een leuk lopertje voor op tafel, maar weer niks aan de muur.
Dit jaar besefte ik opeens dat ik weer geen kerstquilt aan de muur zou hebben hangen, als ik niet heel erg vlug zou opschieten! Dus, helemaal in de stijl van Winkelen in eigen kast, eerst maar eens rondgesnuffeld in mijn eigen spullen waarbij ik een lumineus idee kreeg. Het wordt de Pythagoras Lute, maar in een aangepaste versie!
De Pythagoras Lute is een prachtig patroon en ik had er al drie punten voor gemaakt. Maar dat paperpiecen, dat vind ik zo erg! Je zou er uh het mopperen van leren! Als ik maar de helft zou maken, zou het ook prima naar mijn zin zijn. Dat werd mijn uitgangspunt.


Dit was nog een foto van de eerste drie punten. Te weinig opgeschoten naar mijn zin, maar wel erg leuk.   Nu ik wist dat ik nog maar twee punten hoefde te maken om dit af te krijgen, was het in een wip gebeurd en zonder mopperen. ;)
Met dit als resultaat: Vijf punten in een halve cirkel. Zo is het helemaal naar mijn zin en sla ik twee vliegen in één klap, een ufo weggewerkt én een nieuwe kerstquilt.Vlijtig ben ik aan het dubbelen en machinequilten gegaan nadat ik alles netjes op maat had afgesneden.Maar opeens besefte ik iets. Ik heb de randen er gewoon zonder rand afgesneden! Niet te geloven! Hoe kan ik zo stom zijn en nog belangrijker, hoe kan ik dit oplossen?

Dan ga ik wel een rand maken met de quilt-as-you-go-methode. Zoek ik de rest van de stoffen in mijn kast, want er was nog veel nachtblauw over. Kwijt! Helemaal de wet van Murphy! Echt helemaal kwijt! Mijn kast opgeruimd, mijn tafel, mijn kamer, vergeet het maar. Ik heb er een week aan besteed, maar de stof is helemaal weg. Maar nu pak ik door, ik heb een strook achtergrondstof gekocht, ondanks het Winkelen in eigen kast. Want ik zal het nu afmaken! Murphy of niet!Van alle restjes batik en 20 cm nachtblauw ga ik de randen maken. Deze kerst hangt hij aan mijn muur, al is het pas met de kerst zelf!

17 opmerkingen:

Pauline zei

Wat een leuk postje. Wat ben jij gegroeid in je smaakontwikkeling en originaliteit! Mijn complimenten!
Ik vind je Pythagoras Lute fantastisch, wat een topper van een quilt is dit. Succes met je bies.
Je zit er met kerst heel feestelijk bij, dat kan ik je nu al voorspellen!

Rita Janssen zei

Wat jij met een ufo nog klaar krijgt is toch wel wonderbaarlijk! Dit vind ik persoonlijk de mooiste van allemaal, buiten de kerstballen die je vergat in de wasmachine :) want die waren ook heel apart.
Maar met kerst heb jij beslist één van de mooiste wandtapijtjes ooit!

Groetjes, rita.

blauwruitje zei

Wat een verhaal, hihi. Deze laatste wordt erg mooi.

Anoniem zei

Nou Gini, hoe kan ik dat nou nooit mee gekregen hebben op één van de clubs, van die quilt met de kerstballen in de wasmachine. Wat een tranendal is dat.
Flink doorwerken aan deze mooie sterren, met de rand komt het vast in orde.

baukje zei

Hij is echt heel mooi. Geen engeltjes en rendieren, ook niet zo jouw ding geloof ik!!!!! Ik moet bekennen dat ik nog niets heb. In de winterspecial van Quiltmania zag ik een mooie scandinavische tafelloper/kleed. Heb het pakket besteld, wilde wel eens heel andere stoffen dan de reprodukties. het pakket komt eraan en dan moet ik heel snel aan de slag. maar net als jij zeg ik: hij ligt/hangt met Kerst!!! Fijne zondag

Gingini zei

Hihi! Dat heb je goed geraden. Een Scandinavisch kleed? Ik zal zo eens even kijken. Meestal vind ik de Scandinavische handwerken erg mooi.
Vandaag ga ik breien, is wat gezelliger. Maar morgen ga ik weer aan de slag met de Lute.
Jij ook een fijne zondag.

Gingini zei

Ja, dat was echt heel erg. Na de kerst, dat wel. Maar toch. Spul in de machine en ik boodschappen doen. Tja en daarna gewoon vergeten. :(

Gingini zei

Dat mag ik hopen Pauline! :)

Gingini zei

Dankjewel! Dat vind ik een heel leuk compliment. :)

Gingini zei

Dankjewel, vond ik ook. :)

Geta Grama zei

A lot of work, a fabulous quilt. I will come back to see it quilted.

Geta Grama zei

Love your Entrelac scarf too!

christina zei

ALs je de kleuren niet mooi vind zoals ie uit de wasmachine is gekomen zou ik em helemaal gaan verven in de kleuren die je wel mooi vindt.

Gingini zei

Ik heb eraan zitten denken. Meer roze en paars erdoor. Maar voor nu ben ik er gewoon heel flauw van en is het ver weg gestopt. ;)

Gingini zei

:)

Gingini zei

Haha! Thank you!

Anoniem zei

It's remarkable to visit this site and reading the views of all colleagues concerning this paragraph, while I am also zealous of getting know-how.

my website - http://www.casino-online-poker-online.com

Een reactie posten