Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


dinsdag 6 november 2012

Breimarkeerders zelf makenAl heel lang wilde ik mijn breimarkeerders zelf maken. Heb ook hele leuke cadeau gekregen. :) Maar je hebt er nooit genoeg en steeds stelde ik het weer uit. Maar nu zag ik hier toch zo'n leuk idee! Ze deden me denken aan de bekende Molly flowers, maar dan met een lusje. Dat opende perspectieven. Maar omdat ik altijd al een hekel had aan het kleur wisselen bij kleine bloemetjes, heb ik de eerste ring vasten dus gewoon overgeslagen. :)

Je begint met een magic ring. Een hele fijne manier om ringetjes te maken. Hier een duidelijk fimpje hoe je dat kunt doen.
Daarna heb ik 5 bloemblaadjes in deze ring gehaakt.
Elk bloemblaadje bestaat uit:
3 lossen, 3 samengehaakte stokjes en daarna weer 3 lossen. Met een vaste in de ring eindigen. Als alle 5 blaadjes gehaakt zijn, niet afhechten, maar een rijtje van zo'n 12 tot 14 lossen haken voor de lus.
Sommige bloempjes heb ik gevarieerd door er blaadjes als van de Mollie flowers aan te haken. Ik ben dol op die bloemetjes. :)Na het haken en afknippen van de draad, trek je de magic ring aan. Dat kan soms wat zwaar gaan, maar het gaat wel.
Het voordeel van de magic ring is dat je het oogje helemaal dicht kan trekken. Maar ik vond het oogje eigenlijk wel schattig. ;)
 Daarna is het alleen nog een kwestie van afhechten en klaar.
Ik heb deze van katoen nr. 8 gehaakt, maar ik denk dat ik liever wat fijner garen ervoor wil gebruiken, desnoods met een kraaltje of zo. :)


Het garen dat ik gebruikt heb is cotton nr. 8 met haaknaald nr. 3,5. In wat fijner garen ziet het er nog leuker uit vind ik zelf. Deze laatsten zijn gemaakt in Wibra Nina met haaknaald nr. 2. Ik ga er een heel stel maken, gewoon voor de lol. :)


13 opmerkingen:

Jeanet zei

Wat een leuk idee! :-)
Hartelijke groet,
Jeanet

conny's quilts zei

Wat leuk! Nu ben ik wel benieuwd hoe je die als brei markeerders gaat gebruiken, laat je ze op de naald ertussen staan of brei je ze mee?

Gingini zei

Ik zet ze altijd over op de naald. ;)
Maar inderdaad, het zou wel leuk staan om ze mee te breien! :D

Rita Janssen zei

Wat een tof idee en wij maar geld uitgeven aan markeerders :) terwijl er zo'n eenvoudige oplossing bestaat die niks kost tenzij wat moeite !
Goed idee!

Christine zei

Bedankt voor de goede tutorial Gini.
Jemig wat zijn ze leuk, zo leuk dat je ze inderdaad gewoon mee kunt breien hahaha.
Liefs Chrissie

loesje zei

Ze zijn erg leuk. Ik gebruik altijd de hele kleine haarelastiekjes (doorsnee +/- 1 cm) van de drogist.

Pauline zei

Wat een schattige lieverdjes! Dankjewel voor het delen van deze leuke blommekes ter vergemakkelijking van telbreiwerkstukken.

Gingini zei

Ja, dat deed ik dus ook. ;)

Caroline zei

Van de Magic ring had eens gelezen bij 'Wieke' Alleen moet ik het nog steeds proberen. De bloemetjes zien er super leuk uit.

groetjessss

Anoniem zei

Wat een leukerds, zelfs om als iets anders dan als breimarkeerders te gebruiken.

Gingini zei

Precies!! Ze lijken bijvoorbeeld ook heel erg leuk, bungelend aan een shawl. :)

Quiltprinses zei

Cute!!

Anoniem zei

Hé, leuk idee zeg!

Een reactie posten