Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 29 juni 2013

Jaja, kiezen is moeilijk!

 De granny shrug is bijna af. Alleen nog tijd vinden om de draadjes af te hechten. Heel veel draadjes af te hechten.
 Dat vind ik absoluut geen straf hoor, heerlijk in het zonnetje achter in de tuin.:)
Hieronder nog een foto waarop het net lijkt of alle draadjes al weg zijn, maar die zitten er nog zat aan hoor, verstopt onder de mouwen en aan de onderkant. ;) Maar hij is bijna af en de tutorial ook.


Maar nu zit ik dus met het volgende luxeprobleem. Wat zal ik nu eens gaan haken? Het leek me verstandig om uit te gaan van mijn voorraad, mijn stash op Ravelry. Heel overzichtelijk staan daar al mijn wolletjes op een rij te wachten tot ik er iets mee ga doen.

Wat dacht je van deze vierkante bloemengranny's in wit, lichtgrijs, donkergrijs en roodpaars? Patroon ooit van Picasa gedownload uit een Japans boek. Het lijkt me een heel leuk effect geven met die bloemetjes. Er is genoeg garen om er een superdeluxe shawl mee te maken.
Of misschien deze, de Porthole square. Lijkt me ook heel leuk en het proefje ging ook prima. Misschien met donkergrijs. Dit is wel de meest moderne granny die ik ken. Wordt leuk!!! De achterkant is ook leuk, dus dat opent perspectieven. Ik moet hier nog even over nadenken, want wat is nou leuk om hiervan te gaan maken? Of eigenlijk wat is het leukste!
 Ja en ik wil nog wat met de overgebleven granny's doen natuurlijk. Want restjes wil ik altijd opmaken, maar ik verzin wel wat hoor. :)

Maar het nadeel van rondneuzen op Ravelry is dat je er hele mooie patronen vindt... Zoals deze, Lacy Feather and Fan Pattern. Een zigzag haakwerkje maar dan met lacegaren. Het resultaat wordt een prachtige rode shawl, heel eenvoudig met een groots effect. Ja, deze wordt helemaal voor mij!
Dit zijn dus de haakwerkjes van dit moment. Ik hoop dat het een hele lange zomer gaat worden, met heel veel uren haakplezier (en breiplezier en quiltplezier en borduurplezier en verfplezier)!

5 opmerkingen:

baukje zei

Die lace sjaal vind ik ook erg mooi. Ik benook nog op zoek naar een makkelijk haakprojectje. Ik heb maar 1 bol Zauberball dus dat moet genoeg zijn. Ik kijk ook steeds bij de lace sjaal van Wieke. Nog geen besluit genomen en ik zit ook niete cht om een werkje verlegen hoor............

Corina zei

Je hebt mooie projecten onder handen Gina!

Pauline zei

Wat trakteer je ons weer op eyecandy, Gini, heerlijke projecten, mooie kleurtjes, puur genieten!

Rita Janssen zei

Je shrug is prachtig! En wat het luxeprobleem betreft, ik zou gaan voor de lacesjaal :)
Groetjes, rita.

Anoniem zei

Ja, dat Ravelry, dat is wat! Zoveel mooie patronen, ideeën..... Ik vind je haakwerk erg mooi!

Een reactie posten