Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


maandag 26 oktober 2015

Winters naaiwerkjeOp een regenachtige en vooral koude dag vorige week, zag ik in de laatste Burda die ik kocht, een col met schouderstuk. Dat leek me erg handig en dus ben ik mijn kast ingedoken voor een warm lapje. Je had er maar een halve meter voor nodig, dat had ik nog wel liggen.  Omdat het erg koud was, leek het me een goed idee om het geheel te voeren. Een dun fleece dekentje was daar heel geschikt voor. Wat een fijn en lekker warm ding om te dragen! Maar het zou ook heel erg leuk zijn over een jas dacht ik zo. Dus het patroon wat aangepast en er nog eentje gemaakt voor over een jas en met lekker dikke borg gevoerd. Heerlijk warm!
Maar dat was nog niet alles. Want ik kwam van die superzachte dekentjes tegen, ideaal voor een colletje. Ja en je hoeft ze dan niet te voeren. Dus een dekentje gekocht.Daar kon ik één col met schouderstuk van maken en nog een gewoon colletje van het overgebleven stuk. Heerlijk zachte vlug klaar colletjes. 
De allerlaatste restjes heb ik gebruikt als manchetten en kraag voor mijn nieuwe vest dat bijna klaar is. Het is antraciet met zwart, al lijkt het grijs op de foto. 


Dat dekentje is goed gebruikt. Er was één nadeel. Het pluist als je het knipt. Het pluist verschrikkelijk! Daarbij komt dat die pluisjes allemaal super statisch zijn! Mijn tafel, vloer, naaimachine en kleren zaten er helemaal onder. Gelukkig heb ik een stofzuiger. ;)


Soms heb je van die patronen die je vaak gebruikt. Dit is er zo eentje. Het lijkt me ook een leuk patroon om te haken. Wie weet doe ik dat nog een keer. 

Ze zeggen dat het een koude winter gaat worden. 
Het lijkt er nog niet op, maar ik heb het in ieder geval lekker warm. :)

4 opmerkingen:

loesje zei

Er is ook een breipatroon van: Inspira
http://www.ravelry.com/patterns/library/inspira-cowl

nelleke markesteijn zei

Leuk Gina!! Dat wordt geen kou lijden voor jou!! Zo'n fleece dekentje is dan idd heerlijk zacht en warm. (Gek idee dat het vaak uit petflessen wordt gemaakt). Ik heb altijd wel wat kleuren fleece in mijn voorraad :-). Je vest lijkt ook heel leuk; ook een Burda patroon? Laat je het nog zien als hij klaar is?

Rita Janssen zei

Wat leuk, praktisch en lekker warm om te dragen! Fleece blijft een zacht en warm materiaal om mee te werken. Knap gemaakt!
Grtjes, rita.

Marian zei

Een slimme meid...... , jij bent in ieder geval voorbereid op een koude winter, heerlijk al die colletjes. Zien er ook zo leuk uit, och en die pluisjes, die moet je dan maar voor lief nemen. Goed idee trouwens om daar dekentjes voor te gebruiken.

Een reactie posten