Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


vrijdag 4 mei 2012

In de ban van Reiko

Ondanks allerlei computerproblemen, is het nu eindelijk weer gelukt een logje te plaatsen.

Het was echt de moeite waard, de cursus van Reiko Kato in Veldhoven. Wat is het een ontzettend aardig mens en wat is ze geduldig met haar leerlingen!
Dit schattige huisje dat als naaimandje gebruikt kan worden, was het doel van deze cursus. Het dak met een speldenkussentje als schoorsteen kan opengeklapt worden. De ramen en deuren zijn geappliceerd, de letters en bloemen geborduurd.
Ieder gedeelte werd uitgelegd en voorgedaan. Vooral dat laatste was hard nodig. Immers, er was een behoorlijke taalbarrière. Maar het was goed te volgen, helemaal dankzij de tekeningen op het whiteboard.
 Het was ook heel leuk om allerlei nieuwe materialen te leren gebruiken. Dat plastic board was erg handig, net als de speciale stift en het hele dunne vlies waardoor het heel makkelijk was tekeningen over te nemen op de stof.
Sommige gedeeltes werden met de naaimachine gedaan, dat ging een stuk sneller. Toch heeft niemand van de cursisten het huisje afgekregen. Dat is nog een thuiswerkje. Wat ik afgekregen heb? Alleen het dak en één geappliceerde muur. :)
Mijn vorderingen na een hele lesdag. Niet zo precies kijken hoor! Het waren oefeningetjes! ;)
Met nog een fotootje van de gekregen lapjes en garens en de extra gekochte spullen. Die zou ik graag ergens na willen bestellen, zo jammer dat ik die tekentjes niet kan lezen!!

Het was een heerlijke dag en het was een hele ervaring om les te krijgen van Reiko Kato in een lokaal van het prachtige ex-klooster De Koningshof in Veldhoven.  Ik ben er in ieder geval heel tevreden over!Zondag ga ik nòg een keer naar Veldhoven. Want ik heb een kaartje voor de OEQC, eens kijken wat voor moois er allemaal hangt van o.a. Reiko Kato. :)

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat fijn Gini dat het een geslaagde dag was en dat je het naar je zin had.
Nu rustigjes je project maar afmaken.
Veel plezier zondag.

Christine zei

Oh wat leuk Gini.,
Ja helemaal jou ding dat huisje.
Ik vind het bijzonder netjes eruit zien en wat zal je daar een hoop plezier van gaan hebben als het eenmaal af is.
Bedankt voor die mooie foto's en verslagje.
Knuffels Chrissie

baukje zei

Ja wat een aardige lieve vrouw, ze bleef in Nantes ook zo rustig , iedere vraag beantwoorden en ook nog appliqueren tussendoor. En zo'n vriendelijk gezicht.... Fijn dat het zo naar je zin was en je hebt er weer mooie lapjes bij!!!!

Martine zei

Leuk he , een workshop van Reiko. Ik heb ook genoten.

Corina zei

Oh wow, dat klinkt als een heel leuke en inspirerende dag, wat maakt zij prachtige dingen hè?

Anoniem zei

Wat een leuk huisje wordt dat!

Joke zei

Wat heerlijk m te lezen en te zien dat de workshop van Reiko zo naar je zin was! Veel plezier met het afmaken van je huisje :)

Pauline zei

Dankjewel voor je verslag! Ik hoop dat je je huisje af gaat maken, want het is een schatje.
Groetjes, Pauline

Een reactie posten