Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


zaterdag 6 april 2013

Open dag Museumboerderij Staphorst 2013

Bijna was ik het vergeten, de open dag van de museumboerderij in Staphorst. Maar gelukkig sprak ik deze twee dames, waardoor ik nog op tijd was om langs te komen.

Het bekende bord stond aan het begin van het weggetje, dat helemaal met slingers versierd was. Echt een feestelijke binnenkomst.Achter deze mooie baanderdeuren in typisch Staphorster kleuren, stond de koffie met dikke plakken koek al klaar. Dat lieten wij (hond en ik) niet aan onze neus voorbij gaan. ;)


Zoals altijd heb ik ook nu weer een kijkje genomen in het oorspronkelijke woongedeelte van de boerderij. De bedstee, het kinderwiegje, of die sokken aan de muur, allemaal even mooi!


Ook stond er een pracht van een merklap op een schitterende tegelondergrond. Daar zie ik echt een quilt in. :)Op deze wand werden ingebrachte foto's voor de fototentoonstelling opgehangen. Natuurlijk in bont gekleurde lijstjes. :)


Ook buiten was er genoeg te doen. Deze ranja gevende koe was erg in trek bij de jongelui. Moest je alleen even "melken"! Ook waren er stelten en ouderwetse karretjes, waar druk mee gespeeld werd.


Jammer dat ik de burgemeester gemist heb. Ik had hem wel willen zien hoepelen. Maar er waren genoeg jongens die het prima konden voordoen. :)
Een geslaagd begin van het seizoen.
4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kan me voorstellen dat dat ieder jaar weer leuk is om te bezoeken.
Ja hoor, ik zie er ook wel een quiltblok in..........

baukje zei

Ik zie jullie al samen aan de koffie met koek. Mijn hond rosa zou daar ook geen probleem mee hebben hoor. Toen ik op het terras zat en mijn lege koffiekopje op de grond zette, werd het leeggelikt door Rosa...foei!

Pauline zei

Gelukkig ontdekte je op tijd dat het opening van het seizoen was. Wat een prachtige foto's heb je voor ons gemaakt, het verbaast me dat het interieur zo fris gekleurd is, prachtig! Wat een mooie tegels he?

Rini zei

Dit soort musea blijven boeien . Je hebt me op een idee gebracht als we weer eens die kant op gaan van de zomer!groetjes Rini

Een reactie posten