Hallo, welkom op mijn weblog! Hier laat ik zien waar ik mee bezig ben. Laat het je inspireren!


maandag 15 april 2013

Update brei- en haakwerk


Naast de Eindeloze col heb ik ook nog wat andere dingen omhanden. Sommigen bijna af en anderen nog bij lange na niet. Maar ik hou nu eenmaal van afwisseling. Dus als ik ergens geen zin in heb, pak ik gewoon iets anders. Over het algemeen genomen, komt het dan toch helemaal goed. ;)
Dit zijn op het ogenblik mijn favorieten:


Als eerste de Very Lazy Katy shawl. Ook de tweede keer ging het fout met de rand. Gelukkig heb ik een nieuwe versie van het patroon gekregen, er schijnt een foutje in het oude patroon te hebben gezeten. :( Maar ik heb er even helemaal geen zin meer in).


Dan de Black Spotted Blanket, mijn 365 dagen project van 2012. Er moet nog een rand omheen en dat zijn heel erg veel steken. Ben bezig, maar het is wel een hele deken die je op schoot hebt. Deze rand komt nog wel af dit jaar, heb ik mezelf beloofd. Komt eind van het jaar wel een logje over.


De Spectra shawl van Stephen West. Mijn auto-breiwerkje, het vordert gestaag. Het zou wel leuk zijn om te weten hoeveel kilometers rijden ik nodig had om dit te breien. ;)


Zomaar tussendoor ben ik begonnen met het haken van een hele grote granny. Hier maak ik weer een boodschappennet van, alleen deze keer wordt hij wat groter. Ik maak hier nog wel een logje over.


Het Kauni vest, mijn 2014 project. Toch een klein beginnetje gemaakt, ik kon het gewoon niet laten. Maar daar mag ik pas echt mee aan de slag als de Black Spotted Blanket af is.


Mijn Verwenshawltje ligt braaf tussen alle andere projecten. Zijde en mohair in een simpel patroontje, toch doe ik er zo lang mogelijk over. Het werken hiermee is namelijk zo genieten!


Ja en na het haken van de granny's voor het voetenbankje, had ik toch weer zin om wat granny's te haken. Deze bloemetjes heb ik uit een Japans boek, al een aantal jaren geleden. In mijn schriftje heb ik toen het schemaatje overgenomen en heb het nu pas uitgeprobeerd. Geen idee welk boek het was, dat is wel jammer. Ik gebruik het garen met al die draadbreuken. Kan hier mooi voor. Misschien maak ik er een tas van, misschien een kussen. Weet het nog niet. Het ligt er ook aan hoeveel ik ervan kan maken. Maar het lijkt me een leuk werkje voor als het mooi weer is. Buiten, in de zon. :) Als ik er genoeg heb of er genoeg van heb, schrijf ik hier ook wel een logje over.

Dit zijn dus de werkjes die ik dichtbij de hand heb liggen. Dan hebben we het dus niet over naai- en quiltwerk. ;) Ook in mijn brei- en haakwerk heb ik namelijk een beste lijst met ufo's. Maar ik wil toch niet alleen oude dingen afmaken. Tussendoortjes maken het leuk. :)


Ondertussen is het eindelijk weer lente geworden, al had ik wel graag wat meer zon gehad. ;) Dus ook het tuinieren zal weer een deel van mijn tijd opslokken. (Héérlijk!)

5 opmerkingen:

Joke zei

Genieten, al die projecten van jou zo op een rijtje! En dan dat lieve meesje als afsluiter, prachtige kleurtjes heeft dat beestje.

Pauline zei

Wat een zalig postje! Heerlijk genieten van al dat moois waar je mee bezig bent!
Ach en dat meesje, wat een treffer van een plaatje! Prettig tuinseizoen tussen de plantjes met een handwerkje!

conny's quilts zei

Ik dacht dat quilters veel UFO's hadden maar jij hebt dat ook met breiwerk, en het ene project nog leuker dan het ander! Lastig kiezen waar je mee verder gaat. Mooie foto van de kool- of pimpelmees!

Rita Janssen zei

Nou Gini, het lijkt net of ik dit logje schreef :) Ook ik heb zoveel lopende projecten (eigenlijk nog veel meer, sommige meer dan 10 jaar oud) en wissel steeds af, heel herkenbaar. Maar je bent een paar heel mooie dingen bezig, zoals die spectra shawl en je black spotted blanket.
Knappe foto van het meesje maakte je, en ja, ook hier worden vanaf nu ook uren aan de tuin besteedt, dus minder handwerk...
Groetjes, rita.

Corina zei

Leuk al die ufo's op een rijtje. Misschien moet ik dat ook eens doen, wie weet helpt het om iets af te krijgen... ufo's per techniek op een rijtje (want anders wordt de rij zo lang ;$ )

Een reactie posten